Rasprodate ulaznice za koncert Bože Vreće u Dvoru

Božo Vrećo jedan je od najzanimljivijih izvođača sevdaha novijeg doba, a "New York Times" ga je opisao kao "čoveka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše". Na ovom koncertu u Dvoru, za kojim vlada veliko interesovanje publike, Vrećo će uz tradicionalne sevdalinke izvesti i autorske numere.

Jedini je izvođač danas koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nije stvarana nova muzika ovog žanra. Božo Vrećo živi u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije.

U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svetlost dana i zasijao punim sjajem. Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a poslednji nosi naziv "Pandora". Uskoro izlazi i njegov peti album, "Božo Vrećo - live in Paris", snimka live koncerta iz čuvenog pariškog "Thsatre Le Palace".

Božo Vrećo će u sklopu programa 68. Dubrovačkih letnjih igara nastupiti uz pratnju violinistkinje Aleksandre Pereule i Đela Jusića jr na klaviru, u sredu, 9. avgusta u atrijumu Kneževog dvora s početkom u 21:30 sati.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Mario Klein/Nina Mašić Lizdek

Pogledajte još