PREPORUKA ZA DANAS: Mirko Tabašević - festival, film, muzika, kafić, koktel

Fotografiju, kako kaže, voli više od svega, a prve pare od džeparca nije poput drugih jedanaestogodišnjaka potrošio na igračke već na fotoaparat koji je nosio naziv "Smena 8". Mirko je karijeru započeo u Color Press Grupi kao paparaco i oficijelni fotograf časopisa "Svet", međutim njegov talenat i esencija umetnosti prožeta kroz fotografije koje je stvarao vrlo brzo su mu omogućili da počne da radi za magazin "Hello" i "L'officiel", potom i "Playboy", a njegov rad našao se i na stranicama časopisa "Lepota&Zdravlje", "Joy", "Politikin Bazar", "Hello Fashion", "Cosmopolitan" kao i mnogih drugih. Prepoznatljiv stil blage i umerene, pitome erotike koja se provlači kroz svaki segment fotografije je njegov lični kreativni pečat.

Čitaocima našeg portala Mirko danas preporučuje festival koji nikako ne bi trebalo propustiti, film koji prožima snažna poruka i pouka, koktel koji vredi probati, te kafeteriju i muziku po njegovom ukusu.

Foto: Pixabay

FESTIVAL “LOVEFEST” - VRNJAČKA BANJA

Kao neko ko više voli festivale od klubova, moja preporuka za vikend je “Lovefest”. Predivna atmosfera i dobra organizacija je nešto što mladom festivalu ide u prilog. Ljubitelji elektronske muzike će uživati na nastupu nagrađivanog DJ i producenta Maceo Plex-a. Pored njega imena koja su mi najviše privukla pažnju su Valentino Kanzyani, Chris Liebing, Lea Dobričić i Dejan Milićević. Svi oni su garant za nezaboravno leto 🙂

en.lovefest.rs

Foto: Promo

FILM “WHIPLASH”

Film koji sam nedavno pogledao, iako je snimljen 2014. godine, na mene je ostavio odličan utisak. Endru - mlad i ambiciozni 'jazz' bubnjar, student prve godine koji želi da postane najbolji 'jazz' bubnjar u zemlji. Njegov profesor Flečer izvlači iz njega maksimalni potencijal, vodeći se ponekad i nemilosrdnim metodama. Pored odlične muzike koja prati ceo film i koja iz drugog prelazi u prvi plan, oduševilo me je i to što film nije imao “dosadne” trenutke iako je sniman na svega par lokacija. Odlična gluma mladog Majls Telera i vremešnog J.K. Simonsa.

www.imdb.com

MUZIKA

Kada na red dođe da retuširam fotografije, većinom je to dugotrajan proces i obično tada sa slušalicama na ušima uživam uz nekoliko kanala na YT - Boiler Room i BE-AT.TV (https://be-at.tv/brands/catch-up). Set koji u zadnje vreme često volim da pustim na 'replay' dugme je set iz Rusije od Maye Jane Coles.

Foto: Promo

KAFIĆ “KAFETERIJA”

Obožavam kafu. Mesto gde volim da svratim na poslovni sastanak, druženje ili trać partiju sa drugarima je “Kafiterija”. Omiljena lokacija “Kafiterije” mi je u Kralja Petra. Za svaku preporuku!

www.kafeterija.com

#flaminglamborghini #flamingshots #music #pharohitup #mumbainightlife #dance #saturdaynight #bollywoodnight

A post shared by pharaohlounge (@pharaoh.lounge) on

KOKTEL “FLAMING LAMBORGHINI”

Retko pijem alkoholna pića ali jedno koje ponekad sa društvom rado pijem je koktel “Flaming Lamborghini”. Prvenstveno zato što ima u sebi moj omiljeni liker “Bailey's”, ali po želji može da se pravi i sa Absentom. Znam da uz taj koktel i loša ekipa može da postane veoma zanimljiva. Prvi put sam ovaj koktel probao pre više od 10 godina a i dalje mi je favorit. Ne preporučujem da se pravi u kućnoj režiji, ipak treba prepustiti koktel majstoru njegov deo posla zarad pravog užitka. Živeli 🙂

Autor: Marija Milošević
Foto: Darko Živanović

Pogledajte još