PROGOVORIO POSLE 20 GODINA! Otac vozača koji je poginuo sa princezom Dajanom: Mislim da su oboje ubijeni!

Njegov sin Henri bio je za volanom tog 31. avgusta 1997. godine kada je izgubio kontrolu nad "mercedesom" u tunelu Alma u Parizu. Na zadnjem sedištu sedeli su britanska princeza Dajana i njen ljubavnik Dodi al Fajed.

- Dajana je poginula kao i moj sin. Mislim da su oboje ubijeni. Postojala je zavera da se ubije Dajana i moj sin je bio kolateralna šteta. Uveren sam da on nije u tome učestvovao, bio je previše pošten - kaže Džin.

Iako je zvanična istraga pokazala da su Dajana i Dodi poginuli usled Polovog nemara, za koga se tvrdi i da je pio pre vožnje, Džin je ubeđen da to nije istina. Čak tvrdi da su i pojedini službenici Skotland jarda bili umešani u zaveru.

- Izgubio sam nadu da ću ikada saznati šta se tačno dogodilo. Možda će se saznati za 30 ili 50 godina. Ali, ipak bih voleo da znam pre nego što umrem - kazao je.

Gospodin Pol je išao toliko daleko da je Dejli miroru rekao da veruje da su uzorci krvi njegovog sina zamenjeni ili izmenjeni kako bi izgledalo da je pio alkohol.

- Tog dana je urađeno 20 autopsija i vlastima je bilo veoma lako da sve zamene. Ja verujem da je tako bilo - rekao je.
Od tog kobnog avgusta 1997. godine pojavile su se brojne teorije koje okružuju smrt ledi Dajane. I otac Dodija la Fajeda je govorio kako je sve bilo namešteno. Međutim, izveštaj iz 2008. godine je pokazao da se sabraćajna nesreća dogodila zbog Polove "ogromne nemarnosti", a Dajana i Dodi nisu imali vezane pojaseve što je samo pogoršalo stvari.

Teorije zavere dodatno je podgrejala vest o smrti telohranitelja Berija Manakija, sa kojim je pronceza bila u vezi posle razlaza sa princom Čarlsom. Članovi njegove porodice smatraju da tajna služba stoji iza Berijeve smrti, ali to nikada nije dokazano.

Izvor: Kurir
Foto: princess.diana.forever/Instagram printscreen

Pogledajte još