Tipsarević u drugom kolu Gemaks opena

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Gemaks opena u Beogradu pošto je pobedio Nemca Simona Štadlera sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4). 

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Jana Minara iz Češke, koji je pobedio srpskog tenisera Nikolu Čačića sa 6:3, 7:5.

"Zadovoljan sam prikazanom igrom, ispunio sam planirano. Igrao sam agresivno, napadao tokom celog meča. Krajem drugog seta došlo je do malog pada koncentracije, ali sam dobrim 'riternima' već u narednom gemu ispravio učinjeno i meč sigurno priveo kraju", rekao je Tipsarević posle meča.

Tipsarević, koji je postavljen za prvog nosioca, rekao je da nije opterećen time što ga smatraju za najvećeg favorita turnira.

"Ne opterećujem se time, finale je još daleko. Pogledaću malo meč svojih potencijalnih protivnika. Najbitnije je da nastavim sa dobrom igrom, pa dokle stignem", rekao je on.

Plasman u drugo kolo u konkurenciji dublova izborio je Ilija Bozoljac, koji je zajedno sa Britancem Džejmijem Delgadom pobedio treće nosioce Poljake Tomaša Bednareka i Mateuša Kovalčika sa 7:6, 7:6. 

Bozoljac i Delgado će u četvrtfinalu igrati protiv boljih iz duela hrvatskih tenisera Franka Škugora i Ivana Zovka i kazahstansko-francuskog dubla Andreja Golubev i Aleksandre Sidorenko.

Pogledajte još