ZAŠTO JE MELANIJA TRAMP RAZOČARALA SLOVENCE? Evo koje tajne otkriva rodno mesto "Prve dame"!

Koliko su bili oduševljeni idejom da se njihova sunarodnica useljava u Belu kuću kao prva dama SAD, toliko su Slovenci izgleda sada razočarani tom činjenicom. Posebno građani Sevnice, malog mesta iz kojeg Melanija potiče, a koje je izgleda zaboravila. I nije zaboravila samo Sevnicu. Izgleda da joj i maternji jezik sve teže ide...

Jedan od lokalnih biografa prve dame SAD, Bojan Požar, kaže da "u njenim imigracionim papirima ili postoji neka mračna tajna ili se nečega u Sloveniji jako boji jer više ne dolazi". U Sevnici, kažu, nije bila više od deset godina, a sumnjaju da će uskoro doći, iako je baš u njenom rodnom mestu nikao kult Melanije Tramp ovekovečen čak i kolačima sa njenim imenom.

- Ona odbija da daje intervjue za slovenske medije, kao da želi potpuno da isključi Sloveniju iz svog života. Kada je bila u Vatikanu u maju, mogla je da dođe i u Sloveniju. Let od Vatikana do Slovenije traje trideset minuta - kaže Bojan Požar.

Prvih 20 godina života Melanija je provela u Sevnici, nakon čega se 1992. godine odselila da bi radila kao model u Austriji, Italiji i Francuskoj. Već tada je bila ambiciozna, i odlučna da se više ne vrati, piše "Dejli bist".

U gradiću Sevnica živi tek oko 5.000 stanovnika i gotovo svi o svima sve znaju. Sevničani o najpoznatijoj sugrađanki vole da pričaju, ali prilično su frustrirani što ih Melanija ignoriše.

Lokalci i dalje zarađuju prodajom suvenira, pita, kolača, pa čak i kozmetike sa njenim likom i imenom (iako je Melanija pretila tužbama zbog toga), a nedavno je objavljena još jedna njena biografija, koja se može kupiti u Sevnici - "Melanija Tramp: Slovenska strana priče" čija je naslovnica ukrašena crvenom komunističkom zvezdom.

Izvor: Lepaisrecna.rs

Pogledajte još