Milan napadao, Mančester junajted pobedio

BEOGRAD, 16. februara 2010. (Beta) - Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su na gostovanju kod Milana sa 3:2 i stekli veliku prednost pred revanš meč osmine finala Lige šampiona, koji će za dve nedelje igrati na svom Old Traford stadionu.

Dvostruki strelac za prošlogodišnjeg finalistu Lige šampiona i prvaka iz 2008. bio je Vejn Runi, koji je mrežu domaćih zatresao u 66. i 74. minutu. Prvi gol za Mančester postigao je Pol Skols u 36. minutu.

Prvi gol na utakmici bio je delo Ronaldinja, koji je već u trećem minutu Milanu doneo vođstvo od 1:0. Ronaldinjo je i namestio drugi gol za šampiona Evrope iz 2007. godine, koji je postigao rezervista Klarens Sedorf u 85. minutu.

Pobeda je, ipak, pripala Mančester junajtedu, iako početak meč nije nagoveštavao takav rasplet.

Bivši kapiten Junajteda Dejvid Bekam centrirao je sa desne strane, Patris Evra loše ispucao loptu, a Ronaldinjo uhvatio volej koji je zakačio Majkla Kerika i prevario golmana Mančestera Edvina van der Sara za rano vođstvo Milana od 1:0.

Van der Sar je, međutim, dao veliki doprinos pobedi Mančester junajteda, pošto je više puta zaustavljao pokušaje domaćih, koji su potpuno dominirali na početku meča.

Mančester je, sa druge strane, retko stizao do prilika i do izjednačenja došao iz prvog šuta u okvir Milanovog gola. A i taj udarac bio je slučajan, pošto je Skols desnom nogom promašio centaršut Darena Flečera, ali ga je lopta pogodila u levu nogu i odbila se do mreže Milana za 1:1.

Dominacija Milana nastavila se i posle Junajtedovog gola, pa je Van der Sar morao da brani vrlo opasne šuteve Andree Pirla i Ronaldinja.

Nalete domaćih, ipak, prekinuo je drugi gol tima iz Mančestera. Runi je glavom precizno gađao suprotni ugao Milanovog gola posle centaršuta Luisa Antonija Valensije, rezerviste Junajteda koji je u igru ušao samo minut ranije.

Ubrzo je Runi i povisio prednost Junajteda, pošto su ga Alesandro Nesta i Tijago Silva ostavili potpuno samog u svom kaznenom prostoru, pa je reprezentativac Engleske iskoristio novo dodavanje Flečera i ponovo glavom savladao golmana Milana Didu.

Milan se trgnuo tek u samom finišu kada je Sedorf, koji je na teren ušao u 72. minutu, petom savladao Van der Sara posle odlične asistencije Ronaldinja.

Mogli su rosoneri potom i do izjednačenja, ali su Filipo Inzagi, Masimo Ambrozini i Nesta bili za malo neprecizni, pa je Mančester junajted stigao do prve poebede nad Milanom u Ligi šampiona.

Junajted je meč završio sa 10 igrača na terenu, pošto je Majkl Kerik isključen u sudijskoj nadoknadi.

Rezultati utakmica osmine finala fudbalske Lige šampiona:

Milan - Mančester junajted 2:3
Olimpik Lion - Real Madrid 1:0

Revanš utakmice igraju se 10. marta.

Sreda:

Bajern Minhen - Fiorentina
Porto - Arsenal

Dve utakmice osmine finala igraju se 23. februara:

Štutgart - Barselona
Olimpijakos - Bordo

Dve utakmice osmine finala igraju se 24. februara:

CSKA Moskva - Sevilja
Inter - Čelsi

Pogledajte još