PREPORUKA ZA DANAS: Ivan Golušin - knjiga, koncert, serija, restoran, grad

Nakon dolaska u Novi Sad, otišao je na tadašnju televiziju "NS plus" gde je zatražio posao. U prvi mah za njega nije bilo mesta na televiziji, ali je njegova upornost pobedila, pa je nakon nedelju dana ponovo otišao na istu televiziju i dobio posao. Najpre je radio kao saradnik, a nakon toga kao autor reportaža I nekih zabavnih emisija. Međutim, njemu je to bilo malo, jer je silno želeo da radi pa je ubrzo počeo s poslom spikerana Radio Skali, jednom od programa Radio Novog Sada. Pošto je završio osovne studije, upisao je magistraturu na istom fakultetu, tako da je danas magistar književnosti. Sebe nikada nije video kao profesora književnosti, ali nema sumnje da bi se u ulozi predavača i te kako dobro snašao. Između ostalog, Ivan predaje dikciju u školi za novinare gde su ga đaci dva puta izabrali za najboljeg predavača. Znamo ga sa TV ekrana, kao voditelja informativnog programa, ljubitelj je knjiga koje mu pomažu da usavrši svoje znanje, a danas za naš portal daje svojih 5 preporuka.

Foto: Promo

KNJIGA

"Preplitanje", Zorana Šulc.
Zoranu poznajem godinama i divim se njenim stavovima i načinu života. Zato volim i njene knjige. Ova, poslednja, koja je objavljena u maju, mislim da je apsolutni hit leta. Zorana je vešto ispričala živote šest najboljih školskih drugova, koji se sreću na proslavi 40 godina mature. Spojila je njihovih šest potpuno različitih priča u jedan roman. Knjiga me je navela da i ja razmislim o tome šta sam želeo kao školarac, a šta sam od toga ostvario do sad, da li i kada, treba ići protiv svojih principa, postoje li prave ljubavi i prava prijateljstva. Nagnala me je i na suze i na smeh.

www.vulkani.rs

Izvor: YouTube

KONCERT

Aleksandra Radović, SC.

Uživao sam na nedavnom koncertu Aleksandre Radović u Sava centru. Volim njenu muziku, način pevanja, a pre svega je cenim kao umetnika. Vešto zadržava svoj stil godinama i pokazuje da dobra muzika, koja ne podleže lakim notama, može i te kako biti popularna. Volim koncerte poput njenih gde uz odličan bend i odličnu interpretaciju, uživam potpuno. Ako budete u prilici da odete na Aleksandrin koncert, nemojte propustiti!

Foto: Promo

SERIJA

Volim domaće serije i filmove. Serija "Komšije" je pravo osveženje. Sviđa mi se glumačka postava, i to što se radnja odvija van Beograda. Na vrlo duhovit način je prikazan srpski mentalitet i međuljudski odnosi, kako komšijski, tako i porodični i prijateljski. Čini mi se da je ovo jedna od malobrojnih domaćih serija u kojoj psovke nisu u prvom planu, kako bi se postigla komičnost. Lepota ove serije je u tome što oslikava život svih nas, satkan od radosti i tuge.

sr.wikipedia.org

 

 Foto: Instagram

RESTORAN

Restoran "Dimitrije"

Ovaj restoran na Vračaru se nalazi u mom komšiluku i vrlo često volim da odem tamo i zbog prijatne atmosfere i zbog odlične hrane i vina. Tamo se osećam kao kod kuće. Sada, tokom leta, uživam u njihovoj bašti.

restorandimitrije.rs

Foto: Promo

GRAD

Za kraj, jedna malo drugačija preporuka. U Kopenhagen sam se zaljubio na prvi pogled. Oduševio me je svojom jednostavnošću, besprekornim saobraćajem, nasmejanim ljudima koji biciklima odlaze na posao, a pre svega osećajem da sam u tolikom gradu u svakom momentu bezbedan. To je grad koji će zadovoljiti i ljubitelje istorije i kulture, ali i one željne burnog noćnog provoda i dobre hrane.

sr.wikipedia.org

 

Autor: Nina Dotlić

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još