Nema odustajanja od seče platana

BEOGRAD, 17. februara 2010. (Beta) - Grad se nije predomislio oko seče platana u Bulevaru Kralja Aleksandra, izjavio je u sredu gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, navodeći da će drvored biti zamenjen po savetu stručnjaka.

"Za mene kao gradonačelnika je pre svega bezbednost Beograđana na prvom mestu i ne mogu da rizikjem da neko strada zato što će za dve-tri godine neko drvo da padne", kazao je on novinarima, nakon potpisivanja Protokola o saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede.

Đilas je pozdravio "veliki broj građanskih inicijativa koje se u poslednje vreme pojavljuju" u vezi sa najavljenom sečom platana u bulevaru. "Sjajno je što ljudi žele da menjaju neke stvari..., ali ne prihvatam da neko smatra da je njegov glas važniji od nekog drugog", kazao je on.

Prema njegovim rečima, stručnjacima treba prepustiti odluku da li neko drvo treba da se poseče ili ne. "Odluku o seči stabala u Bulevaru Kralja Aleksandra nije doneo nijedan političar, već stručnjaci", istakao je gradonačelnik Beograda.

Pogledajte još