PREPORUKA ZA DANAS: Bojana Ordinačev - predstava, knjiga, koncert, restoran, ličnost

Nakon osnovne škole, Bojana upisuje Srednju umetničku školu, a potom odlazi na prijemni za glumu na Akademiji u Novom Sadu. Tada su joj predložili da se bavi manekenstvom, međutim, ova plavokosa lepotica nije odustala od svoje želje, pa je tako ponovo otišla na Akademiju i tada stigla do užeg kruga. Kako nije uspela upisati, odlučila je da svoju sreću okuša u Beogradu, na "BK Akademiji" u klasi Anite Mančić i Nikite Milivojević. Iako je želela da se, pošto završi studije, vrati u rodni Novi Sad, do danas je ostala da živi i radi u Beogradu. Znamo je po dosta televizijskih uloga, između ostalog po seriji "M(j)ešoviti brak", "Jelena" (u kojoj je dobila glavnu ulogu), "Vila Marija", "Ne daj se Nina", "Zakon ljubavi"... Ipak, njen prioritet je pozorište. Bojanu možete gledati u raznim predstavama pozorišta "Boško Buha" gde glumi, a danas na našem portalu možete pročitati kojih pet stvari preporučuje za vas!

Foto: Promo

PREDSTAVA

"Uspavana lepotica" u pozorištu "Boško Buha". Bez obzira na što je ovo pozorište moje, odnosno što igram u njemu, predstava koju preporučujem je vredna svake pažnje. Drugačija je priča u odnosu na onu koju svi znamo. Princ i princeza se bore za tu neku vrstu slobode koja podrazumeva da ne moraju biti klasični, da ne moraju biti ono što se očekuje od njih samo zbog toga što su takvi rođeni. Zapravo, poenta predstave i jeste u tome da, u kom god statusu da ste rođeni, morate biti svoji! Ovo je jedna zabavna, drugačija priča, u kojoj princ i princeza odlaze s dvora i istražuju život. Od septembra je ponovo na repertoaru, prilagođena svim generacijama, tako da je nemojte propustiti!

buha.rs

Foto: Pexels

KNJIGA

"Sofijin svet" - 14.08.1997. godine sam dobila ovu knjigu od svojih roditelja. Pročitala sam je tada, sa 17 godina, i evo danas, sa uskoro 37, čitam ponovo. Neverovatan roman o istoriji filozofije koji odgovara svima i, shodno tome, daje različite odgovore kroz različita doba. Na jedan lep način približava čitaocu filozofiju, približava ko smo mi, da li bismo mi bili mi i da se drugačije zovemo? Da li nas samo ime određuje?
Obavezno pročitajte!

www.delfi.rs

Foto: Promo

KONCERT

Stingov koncert u Areni, 17.09. svakako je spektakl koji ne smemo propustiti! Nisam imala prilike da ga slušam uživo, čitala sam njegovu biografiju, tako da mi je velika želja da tog 17. septembra budem u Areni, ukoliko me poslovne obaveze ne budu sprečile.

www.eventim.rs

RESTORAN

"ABC", u Zemunu. Zaista moj omiljeni restoran. Nije klasičan restoran srpske kuhinje, hrana je neverovatna, mesto takođe. Ukoliko imate goste iz inostranstva a želite da ih povedete na neko posebno mesto sa izvrsnom hranom, onda svakako treba da pođete u "ABC" restoran.

www.abcrestoran.rs

LIČNOST

Ovde bih navela nešto malo drugačije. Naime, skoro sam imala priliku da upoznam dosta ličnosti iz organizacije za ljude koji žive za hipertenzijom pluća i srca. Navela bih jednu ženu kojoj se divim neizmerno, koja je vredna svake pažnje jer je oličenje hrabrosti, borbe, divnosti. U pitanju je Danijela Knez. Osim što je žena hrabrost, spisateljica je, napisala je tri svoja romana - "Okean u oku", "Moja gernika" i "Gola Idora". Ona je moj izbor kada je ličnost u pitanju, tako da preporučujem svima koji nisu čuli za nju, da pogledaju, pročitaju i shvate o kakvoj ličnosti vrednoj divljenja je reč i koliko je važno da razvijamo svest o tome da smo okruženi neverovatnim ljudima sa neverovatnom snagom i voljom koje treba isticati kao primer uvek i svuda.

danijelaknez.blogspot.rs

Autor: Nina Dotlić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još