SRAMOTNO SUĐENJE NA SP U LONDONU! Ivana Španović se oglasila na društvenim mrežama: Nepravda, znam da je zlato moje kad-tad!

Španović je na svojim profilima na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru objavila da je uverena da joj u budućnosti neće izmaći svetsko zlato, uz postavljenu sliku na kojoj se vidi kako ju je broj koštao velikog uspeha.

- Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje, kad-tad - napisala je Španović.

Neverovatnim raspletom Španović je ostala bez medalje, u šestoj seriji imala skok za zlato, ali joj se odlepio broj prilikom skoka i ostavio trag u pesku, pa je završila takmičenje na rezultatu iz druge serije 6,96 metara, na samo centimetar od bronze.

Atletski savez Srbije odmah je upitio žalbu na odluku, ali je ona kasnije odbijena, što je izazvalo žustru reakciju prvog čoveka srpske atletike Veselina Jevrosimovića.

- Sramotno suđenje ženskog skoka u dalj na SP u Londonu. Odluka je doneta isključivo na osnovu video snimka. Ivana je za nas svetska šampionka - objavio je na Tviteru Jevrosimović.
Zlatna medalja pripala je Amerikanki Britni Ris (7,02 metara), srebro Ruskinji Dariji Klišinoj (7,00), a bronza Tijani Bartoleti iz SAD (6,97).

Skoro da nema svetskog medija koji se nije zapitao kako je moguće da je Ivana ostala bez zlata. Španski i švedski komentatori pitali su se da li je moguće da se ovako reši nadmetanje, dok Dojče vele konstatuje da je došlo do sportske nepravde zbog pravila, koje će se naredne godine promeniti jer se brojevi više neće lepiti na leđa. Uzaludne su bile žalbe Atletskog saveza Srbije, a jedan od razloga je što bi to dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez dve medalje u ovoj disciplini.

Izvor: tanjug, pink, pree
Foto: Instagram

Pogledajte još