Miličić u Minesoti u zamenu za Kardinala

NJUJORK, 18. februara 2010. (Beta-AP) - Uprava Njujork Niksa poslala je košarkaša Darka Miličića u Minesotu u zamenu za igrača Brajana Kardinala.

Minesota će uz Miličića dobiti i određenu sumu novca. Srpski košarkaš je bio nezadovoljan u Njujorku zbog male minutaže i najavljivao je da želi da se vrati u Evropu.

"Znamo da je bio nezadovoljan, nadam se da će se sve srediti. Čuo sam da želi da se vrati u Evropu, ali verujem da će pokušati još jednom u Americi. Ako se na kraju i vrati tamo, nadam se da će NBA karijeru završiti sa pozitivnim utiscima", rekao je član uprave Timbervulvsa Dejvid Kan.

Miličić je 2003. godine bio drugi "pik" na draftu Detroit Pistonsa, iza Lebrona Džejmsa, a ispred Karmela Entonija, Krisa Boša i Dvejna Vejda.

Nije uspeo da se izbori za mesto u timu Niksa, ove sezone odigrao je samo osam utakmica za ekipu iz Medison skver gardena, poslednji put 13. novembra, a prosečno je postizao dva poena po meču.

Minesota će biti njegov peti tim u NBA ligi, a pored Njujorka igrao je još za Orlando i Memfis. Bivši reprezentativac Srbije je do sada odigrao 345 utakmica u NBA ligi i prosečno je postizao 5,4 poena po meču.

Pogledajte još