Vrsni muzičari ansambla "Sinergia 6" u četvrtak na Igrama!

Tijana Milošević svira od svoje četvrte godine i iz muzičke je porodice. Završila je specijalizaciju na Juilliard School of Music. Najmlađi koncertmajstor Beogradske Filharmonije postaje u svojoj 18. godini. Već je dugi niz godina koncertmajstor ansambla Double Sens koji snima za Deutche Gramophon i koncertmajstor komornog orchestra IMOGEN-International Mahler Chamber Orchestra (Germany). Tijana koncertira širom Evrope s međunarodnim violinistom Nemanjom Radulovićem. Bila je zamenica koncertmajstora Athens Camerata Chamber Orchestra i pohađala je Master Classes s Itzhakom Perlmanom. Ksenija Milošević takođe je počela svirati violinu u ranom detinjstvu. Završila je preddiplomske i diplomske studije na FMU u Beogradu, u klasi prof. Dejana Mihailovića. Radi kao zamenica koncertmajstora u Beogradskoj filharmoniji i nastupa kao vođa II violina u ansamblu Double Sens uz violinistu Nemanju Radulovića.

Nemanja Radulović je svet klasične muzike osvojio svojim virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima. Nedavno je potpisao ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Deutsche Grammophon s kojom niže uspjhe jedan za drugim, negujući svoj talenat u saradnji s najprestižnijim muzičkim institucijama današnjice. Nemanja Radulović, takođe preuzima ulogu umetničkog vođstva u svom ansamblu The Devils’ Trills (Đavolјi trileri), čiji su članovi poznati muzičari u koncertnim dvoranama širom Evrope i Azije. Na dodeli nagrada Victoires de la Musique 2005. je dobio priznanje Međunarodno otkriće godine, a na istom mestu je 2014. godine proglašen za najbolјeg umetnika. Milan Milošević, klarinetista, je doktor muzičke umetnosti sa Fakulteta Britanske Kolumbije u Vankuveru. Dobitnik je nagrade Saveta za umetnost Britanske Kolumbije, zapadne Kanadske provincije, te doktorske istraživačke stipendije i nagrade za akademsku izuzetnost na Fakultetu Britanske Kolumbije. Prethodno je bio stalni član Beogradske filharmonije i umetnički osnivač Duvačkog kvinteta Beogradske filharmonije. Žarko Perišić je tokom studija osvojio brojne nagrade na solističkim i kamernim takmičenjima. Od 1993. stalni je član i povremeni dirigent ansambla za novu muziku OENM iz Salzburga. Od 1997. godine predaje fagot na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, nastupa s Vojvođanskim simfoničarima kao solo-fagotist, osniva duvački kvintet te održava brojne solističke i kamerne koncerte. Žarko predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i deluje kao solo-fagotist Simfonijskog orkestra HRT-a s kojim održava i solističke koncerte. Predavač je i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a aktivno sarađuje s Cantus ansamblom, Zagrebačkim duvačkim Triom i Duom Pfagottiano. Dejan Sinadinović je pijanista te redovni profesor Fakulteta muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Nastupa u prestižnim evropskim koncertnim dvoranama, a predsednik je Evropske asocijacije klavirskih pedagoga u Srbiji.

 

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara te na blagajnama u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) i u Luži kao i na ulazu, jedan sat pre početka koncerta.

Pogledajte još