Policija i tužilaštvo nezadovoljni saradnjom Srbije

PODGORICA, 19. februara 2010. (Beta) - Direkor crnogorske policije Veselin Veljović optužio je u četvrtak uveče policiju Srbije da u slučaju Pljevljaka Darka Šarića, osumnjičenog za šverc kokaina, krije podatke od Crne Gore i da odgovornost za izostanak njegovog hapšenja pokušava da prebaci na Crnu Goru prikazujući je kao "sigurnu kuću za kriminalce".

"Da je srpska policija htela da uhapsi Šarića, ona bi to uradila", kazao je Veljović gostujući u emisiji Televizije Crne Gore i u tom kontekstu pomenuo propuštenu šansu u Francuskoj u decembru prošle godine.

Po njegovim rečima policija Srbije nije obavestila crnogorske kolege o raspisivanju poternice za Šarićem, zbog čega policija Crne Gore "nije imala mogućnost" da Šariću oduzme pasoš, ograniči mu slobodu kretanja i primeni mere tajnog nadzora.

I državna tužiteljka Ranka Čarapić se u istoj emisiji požalila na saradnju sa kolegama iz Srbije kada je crnogorsko tužilaštvo tražilo podatke kako bi dopunilo krivičnu prijavu protiv Gorana Sokovića i Dejana Šekularca, takođe osumnjičenih za šverc kokaina iz Južne Amerike.

Pogledajte još