PREPORUKA ZA DANAS: Zorana Arunović – knjiga, film, grad, restoran, recept

Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu osvojila je peto mesto u gađanju sportskim pištoljem, postignuvši i lični rekord u ovoj disciplini na evropskim prvenstvima. Podsetimo, pre sedam godina u Minhenu obradovala je Srbiju titulom svetskog vicešampiona sportskim pištoljem.

Nakon uspešno završene sezone, Zorana uživa na zasluženom odmoru u svom rodnom Beogradu, koji je za nju, kako kaže, najlepši grad na svetu. Jedna od naših najboljih sportistkinja prve poteze u streljaštvu napravila je uz sestru Jelenu koja joj je trener i najveća podrška. Iako joj je pažnja usmerena na sport, naša šampionka je i apsolventkinja ukrajinskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu. Ova ljubiteljka životinja, prirode i dobrog vina danas za naš portal otkriva gde i uz koju hranu, knjige i filmove provodi slobodno vreme.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

KNJIGA

Svaki triler od Li Čajlda... Ne mogu da se opredelim. Apsolutno svako delog ovog autora je sjajno na neki novi način i uvek, iznova, učini da se osećam kao da sam tamo gde se radnja odigrava i da uživo sve gledam.

www.leechild.com.

Foto: Promo

FILM

Priznaću da nisam izraziti filmofil i da ne idem u bioskop često, ali sam uvek raspoložena za dobru komediju. Nedavno sam videla najavu za animirano ostvarenje "Ferdinand" i radujem mu se! Volim animirane filmove.

www.imdb.com

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

GRAD

Beograd na prvom mestu, pa onda svi ostali gradovi. Beograd je moj grad, uvek mu se rado vraćam, a nerado napuštam. Nakon Beograda moj drugi omiljeni grad je Sidnej. Neverovatan grad, čini mi se da živi 24 časa! Tu negde uz Sidnej su mi Bordo i Minhen.

www.beograd.rs

Foto: Promo

RESTORAN

Hmmm... Malo teže pitanje jer ih ima mnogo. Ipak, prvo mesto ide restoranu "Kafanica" na Košutnjaku. Pošto sam ljubitelj libanske kuhinje, preporučujem restoran "Byblos" u Nebojšinoj. I ne smem da zaboravim decenijsko poznanstvo sa restoranom "Galla" na Novom Beogradu. Tamo je definitivno raspoloženje uvek na vrhunskom nivou. Svaki od ovih restorana je jedinstven na svoj način, a izbor zavisi od društva i raspoloženja.

www.facebook.com/Kafanicabeograd/

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT

Ne bih se usudila da dam neki svoj recept jer se još uvek pronalazim u svetu kulinarstva. Još uvek sam u kreativnom procesu. Obroci koje spremam baziraju se na malo mesa i više sirovog povrća i čorbasti su. Ali, ako je reč o restoranu gde biram iz menija - odluka će uvek "da padne" na grilovana rebra, marinirana u bbq sosu sa medom i grilovanom povrću. To je moja preporuka kada je hrana u pitanju.

Autor: Željana Ostojić
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još