Uhapšena jedna od najbolje organizovanih grupa

BEOGRAD, 19. februara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u petak da je grupa od 50 uhapšenih zbog sumnje da su oštetili budžet za više od dva miliona evra bila jedna od najbolje organizovanih kriminalnih grupa koja se u "tri linije poslovanja" bavila nedozvoljenim finansijskim transakcijama.

"Siguran sam da ovakvih primera ima i u drugim mestima, tako da će policija i u narednom periodu značajnu pažnju posvetiti ovoj vrsti kriminala, pored već svakodnevne borbe protiv organizovanog kriminala, ilegalne trgovine narkoticima i drugim opštim oblicima kriminala", rekao je Dačić, a saopštava MUP.

Dačić je dodao da je ta akcija nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije u Srbiji i najavio da će akcija biti nastavljena i u narednim danima, kada se "u potpunosti uđe u sve tokove novca".

Policija je ranije saopštila da je u akciji u više gradova Srbije uhapsila grupu od 50 osumnjičenih da su izvršili nelegalan promet više od četiri miliona evra i oštetili budžet Srbije za više od dva miliona evra.

Pogledajte još