Digital 2017 - Maja Vujašković Đureinović: Kriza uvek potiče od “greške” zato je neophodno da su komunikatori bliski mestu donošenja odluka

Ovogodišnji - #Digital2017 - trajaće 2 dana - 07. i 08. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Ovogodišnju konferenciju otvoriće prvog dana - Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije i Džulija Patriša Fini, ambasadorka Australije u Beogradu, a drugog dana - Branko Ružić, ministar uprave i lokalne samouprave u Vlade Republike Srbije i Alona Fišer-Kam, ambasadorka Izraela u Beogradu

Tokom dva dana u okviru devet panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, budućnosti filma i bioskopa u digitalnom dobu, revolucijama na društvenim mrežama, marketinškoj i medijskoj sceni i njenoj budućnosti, kao i o kriznom komuniciranju, Uberu, gorućim temama IT scene i drugo.

Drugog dana konferencije, 8. septembra, u panelu "Huston, we have a problem: Krizno komuniciranje u digitalnom dobu" učestvovaće i Maja Vujašković Đureinović, PR & Communication Manager, IKEA Srbija, sa kojom smo razgovarali u susret konferenciji:

Kako definišete krizno komuniciranje u današnjem digitalnom dobu? Da li su dobre PR strategije ključ među svetskim kompanijama?

- PR strategija je neophodna, ali ona je retko kada izvor krize, i definitivno nije jedino rešenje. Kriza uvek potiče od “greške” u nekom segmentnu poslovanja. Zato je neophodno da su komunikatori bliski mestu donošenja odluka, kako bi osigurali da se perspektiva potrošača i ono što njih brine uzme u obzir, da se preuzme odgovornost za nastalu situaciju i transparentno komunicira plan rešavanja krize.

Na koji način gradite digitalnu komunikaciju sa potrošačima na srpskom tržištu? Da li vam iskustvo u svetu i već oprobane strategije olakšavaju ovaj posao?

- Delimo iskustva sa kolegama iz globalne mreže i učimo na njihovim greškama i uspesima. Naši društveni kanali su veoma “mladi” u Srbiji, obzirom da tek započinjemo poslovanje ovde, ali kao brend koji se obraća velikom broju ljudi, trudimo se da je naša komunikacija relevantna i tonom i sadržajem onome što su njihova interesovanja i potrebe. Uvek pokušavamo da sadržaj formiramo uzimajući u obzir perspektivu našeg kupca.

Šta je po vama ključ dobre komunikacije putem društvenih mreža danas?

- Transparentnost, iskrenost, brzina, personalizacija sadržaja i spremnost na razgovor.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digital2017.rs, a kotizacije kupiti i putem www.gigstix.com

Pogledajte još