Polanski veoma zadovoljan nagradom u Berlinu

BERLIN, 21. februara 2010. (Beta) - Roman Polanski je "veoma zadovoljan i počastovan" Srebrnim medvedom za režiju koji je dobio na 60. međunarodnom filmskom festivalu Berlinu, izjavili su producenti koji su u subotu uveče primili nagradu njegovo ime. "Razgovarali smo sa njim odmah posle ceremonija. Veoma je zadovoljan i počastovan svojim trećim medvedom", izjavio je francuski producent Alen Sard.

Francusko-poljski režiser osvojio je Zlatnog medveda za najbolji film za "Ćorsokak" 1966, i specijalnu nagradu žirija za "Odvratnost" godinu dana ranije. Sard je dodao da je Polanski "zbog teških okolnosti" bio sprečen da dođe na Berlinale. Režiser je u kućnom pritvoru u Švajcarskoj gde čeka odluku o eventualnom izručenju Sjedinjenim Američkim Državama čije ga pravosuđe tereti za "ilegalne seksualne odnose" sa maloletnicom. Slučaj datira iz 1977.

"Žao mi je što nije sa nama večeras, ali mui je rekao da ne bi došao ni da je slobodan, jer kad je poslednji put krenuo na neki festival, završio je zatvoru", naveo je Sard a prenele svetske agencije.

Pogledajte još