Zubin Mehta nastupio sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu

BEOGRAD, 21. februara 2010. (Beta) - Beogradska filharmonija održala je u nedelju uveče koncert pod vođstvom dirigenta Zubina Mehte, u prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, na kome su izveli Bramsovu Prvu i Četvrtu simfoniju.

Publika u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine pozdravila je Zubina Mehtu i Beogradsku filharmoniju burnim aplauzom i ovacijama, a Mehta se na kraju koncerta obratio prisutnima.

Mehta se prvo obratio predsedniku Srbije Borisu Tadiću, pozdravivši ga, a nakon toga je istakao da mu gostovanja u Beogradu uvek predstavljaju izuzetno zadovoljstvo.

"Imam jedan san, a to je da ovaj divni orkestar dobije novu salu, jer vi ni ne slutite kako bi oni sjajno zvučali u novoj sali, koju su zaslužili, iako odlično sviraju i sada", rekao je Mehta.

Zubin Mehta se odrekao honorara za koncerte s Beogradskom filharmonijom u korist Fondacije Filharmonije, čiji je on počasni predsednik poslednjih pet godina.

Prvi put je nastupao u Beogradu pre 50 godina, na samom početku svoje karijere, a takođe je bio prvi među svetskim velikanima muzike koji je, posle demokratskih promena u Srbiji 2000. godine, nastupao u Beogradu.

Pogledajte još