Karol Bek šampion Gemaksa

Teniski turnir Gemax Open 2010, dobio je svog osmog pobednika, a to je Slovak Karol Bek, koji je u finalu savladao našeg predstavnika Iliju Bozoljca sa 2:0 (7:5, 7:6). Meč je trajao više od dva sata, a sjajna podrška sa tribina nije pomogla našem teniseru da se u završnicama setova vrati u meč i rezultat preokrene u svoju korist. 

Bozoljac je odlično počeo meč, a brzo je imao i brejk šansu, koju ipak nije uspeo da realizuje. Slovak to odmah kažnjava i stiže do prednosti, koja se sa 3:1 ubrzo povećava na 4:1, a zatim i na 5:2. Međutim, Bozoljac se budi u nastavku i stiže do izjednačenja (5:5). Najviše zbog lošeg servisa naš teniser prekida odličnu seriju i prvi set gubi sa 7:5. 

Tokom drugog seta situacija je bila slična. Bek ima prednost od 4:2, ali rezultat biva izjednačen na 4:4. Gost se u nastavku bolje snalazi i na 6:5 ima dve meč lopte, koje Bozoljac spasava i ulazi u taj-brek sa Slovakom. Ponovo je bilo neizvesno do 4:4, a onda Bek vezuje tri poena i stiže do svog drugog trofeja na čelindžima u poslednje dve nedelje. 

Nakon meča Bozoljac je izjavio kako je ovo bio najlepši čelindžer na kome je ikada igrao:

- Po organizaciji je sve ličilo na ATP turnire i to ne kažem samo ja zato što sam iz Srbije, već i ostali učesnici. Gemax Open je ubedljivo najbolji turnir iz ove kategorije. 

O svojoj igri na turniru Ilija dodaje:
- Ovo je bila odlična nedelja za mene. Igrao sam finale singla i osvojio titulu u dublu. Glavni favorit turnira je bio Janko Tipsarević, Bek ga je pobedio u polufinalu i mislim da je zasluženo osvojio titulu. Ja sam se trudio i igrao ofanzivno, ali Bekova igra je bila konstantnija i mislim da je to presudilo. Servis me je mučio na početku oba seta, ali uprkos svemu mogu da kažem da sam jako zadovoljan onim što sam uradio. 

O planovima za dalje Bozoljac kaže:
- Već za dva dana igram novi turnir u Maroku. Nastupiću na potpuno drugačijoj podlozi, na šljaci, i ne očekujem previše, pošto neću imati dovoljno vremena za adaptaciju. Potrudiću se maksimalno, pa kako bude. 

Pobednik turnira Gemax Open 2010. Karol Bek, bio je presrećan posle još jedne titule:
- Dve titule u dve nedelje, jako sam zadovoljan. Ovaj trijumf me vraća među sto najboljih tenisera, zbog čega se sjajno osećam. 

O Iliji Bozoljcu Bek kaže
:
- Sjajno je odigrao ceo turnir. U finalu je bio brz, agresivan, ali mislim da sam ja imao više sreće u odlučujućim poenima. 
(old_image)
O Gemaksu i organizaciji Slovak kaže
:
- Ovo je jedan od mojih omiljenih turnira i uvek rado dolazim u Beograd. 

Bek je tokom poslednja dva turnira odigrao deset mečeva, u kojima je izgubio samo tri seta. Pre Beograda titulu je osvojio u Bergamu, a posle ove pobede sa 120. pozicije na ATP-u dospeće među 100 najboljih. 

Najbolju igru u dublu pružio je srpsko – britanski par Bozoljac – Delgado, pošto su u finalu savladali Dastina Brauna i Martina Slanara sa 2:0 (6:3, 6:3). 

Bozoljac je za pobedu u dublu sa partnerom podelio ček na 6.600 evra, dok je Karol Bek za pobedu u singlu inkasirao 15.300 evra. Odmah nakon pobede je izjavio da će novac potrošiti na kupovinu novog automobila. 

Katarina Stojković

Pogledajte još