EMI odustala od prodaje studija Ebi roud

LONDON, 22. februara 2010. (Beta-AFP) - Diskografska kuća EMI neće prodati muzički studio Ebi roud u kojem su nekada snimali "Bitlsi", saopštila je ta kompanija posle mnogobrojnih kritika njene odluke o prodaji jedne od vodećih turističkih atrakcija Londona.

"Sredinom 2009, dobili smo ponudu za kupovinu Ebi rouda vrednu više od 30 miliona funti (34 miliona evra), ali je ona potom odbijena pošto mislimo da Ebi roud treba da ostane u rukama kuće EMI", navela je u saopštenju britanska diskografska kuća. Kompanija navodi da vodi pregovore sa "zainteresovanim i odgovarajućom trećom stranom" o projektu ulaganja novog kapitala.

Ljubitelji muzike burno su reagovali kada je kompanija EMI prošle sedmice saopštila da razmatra mogućnost prodaje studija. Pol Makartni je izrazio nadu da će Ebi roud biti spasen, a organizacija Nešenel trast, koja vodi brigu o baštini, najavila je pokretanje kampanje za spas studija. "Bitlsi" su većinu albuma snimili u Ebi roudu, a pešački prelaz ispred studija ovekovečen je na omotu njihovog poslednjeg studijskog albuma "Abbey Road" iz 1969.

Pogledajte još