Beograd je najbolje turističko odredište

Beograd je proglašen najboljim turističkim odredištem jugoistočne Evrope u izboru organizacije „Sacen international“. Nakon što je turistička patrola ove organizacije obišla 14 zemalja Balkana, Mediterana i srednje Evrope, međunarodni stručni žiri titulu najboljeg turističkog mesta dodelio je Beogradu.

Patrole „Sacena“, međunarodnog centra za razvoj turizma i ugostiteljstva sa sedištem u Beogradu, obišle su Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Albaniju, Kipar, Tunis, Maltu i Grčku. 

Priznanje je Beogradu stiglo u najboljem trenutku, pred početak Sajma turizma koji počinje 24. februara, pa ima mišljenja da se glavnom gradu Srbije malo „gledalo kroz prste“ prilikom izbora. Turistička organizacija Beograda ipak smatra da nagrada u ovako oštroj konkurenciji svakako godi. 

- Ovakva priznanja veoma prijaju i potvrda su rada uloženog u promociju Beograda, u razvoj njegove turističke ponude. „Sacen“ je prošao 14 zemalja i imao je određen standard koji se morao ispuniti. Beograd je nedavno dospeo i u „top 10“ svetskih destinacija za noćni život, a Sajam koji se održava od 24. do 28. februara dobra je prilika da ova priznanja promovišemo. Beograđanima i gostima prikazaćemo turističku ponudu kroz raznovrsne brošure i aktivnosti planirane za ovu godinu – kaže Dragan Veselinov, portparol Turističke organizacije Beograda. 

Međunarodni žiri „Sacena“ priznanja je dodelio u 16 kategorija. Najboljom turističkom zemljom od posećenih proglasio je Sloveniju, a titula najbolje ekološke turističke destinacije pripala je Nacionalnom parku „Đerdap“.

Izvor: Blic
22. februar

Pogledajte još