Top 5 vežbi za zategnutu zadnjicu

0

Lepo oblikovana zadnjica želja je baš svake žene. Dok mnoge slavne dame pribegavaju estetskoj hirurgiji ne bi li postigle efekat savršene brazilske pozadine, mi vam predstavljamo vežbe koje možete da ponavljate kod kuće tokom rutinskih poslova u domaćinstvu, a kojima ćete postići upravo takav efekat.

Pristupačne su i zdrave, a dokazano je da utiču na kreiranje lepo oblikovane zadnjice. Interval između treninga ne treba da bude kraći od 2 dana:

  • Zadnje opružanje kuka jedna je od najboljih vežbi za zadnjicu. Oslonite se na ruke i podižite svaku nogu 8-10 puta. Da biste se oslobodili celulita na butinama, možete da uradite dodatne oscilacije u stranu. Važno je samo da ne mašete nogama prebrzo.
  • Verovali ili ne mišiće zadnjice možete zategniti i bez ustajanja iz kreveta. Lezite na leđa, povucite jednu nogu u ovom položaju, napregnite mišiće, podignite karlicu. Isto ponovite s drugom nogom. Ova vežba zateže i zadnji deo butine. Za optimalne rezultate potrebno je da uradite pet setova po 15 puta.
  • Važna vežba za dobru zadnjicu su čučnjevi. Pravilno se rade ovako: oslonite se o pod stopalima u širini ramena i sedite kao na nevidljivoj stolici. Da sačuvate svoj položaj dok obavljate vežbu pomoći će vam glava, jer onda telo neće odstupati napred. Ponovite dva seta od 20 puta.
  • Iskorak: Uzmite u svaku ruku teg i držite ruke uz telo, sa ravnim leđima. Iskoraknite napred u stojećem položaju, dok koleno druge noge treba da dodiruje pod.
  • Sedite sa nogama ispruženim ispred sebe, držeći leđa ravna i ne oslanjajući se na ruke. U takvoj pozi „hodajte“ na zadnjici pet koraka napred, a zatim nazad. Ponovite vežbu pet puta.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pixabay

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.