Pedijatar optužen za zlostavljanje više od 100 dece

VAŠINGTON, 23. februara 2010. (Beta-AFP) - Jedan američki pedijatar optužen je u utorak za više od 100 silovanja i seksualna zlostavljanja nad maloletnicima, saopštilo je Ministarstvo pravde američke države Delavar i dodalo da će to biti jedan od najtežih slučajeva pedofilije u analima američkog pravosuđa.

Prema navodima optužnice, Erl Bredli je seksualno zlostavljao 102 devojčice i jednog dečaka od 1998. godine. Bredli će odgovarati za 471 optužbu - za silovanje, seksualno zlostavljanje nad maloletnicima, kao i za nemaran odnos prema pacijentima u njegovom lekarskoj ordinaciji u mestu Luis.

U optužnici se navode i video trake koje je pedijatar snimao i koje su zaplenjene na početku istrage 2009. godine. Ministar pravde Delevara Bo Bajden, sin američkog potpredsednika Džozefa Bajdena izjavio je da se istraga još nastavlja i da postoji mogućnosti otkrivanja još žrtava.

Bredli se nalazi u pritvoru i kaucija za njegovo privremeno puštanje na slobodu iznositi 2,5 miliona dolara. Još nije saopšteno kada počinje suđenje.

Pogledajte još