Za sredu, 24. februar 2010. godine

BEOGRAD, 24. februara 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama najviše prostora su posvetili akciji pretresa kuće haškog optuženika Ratka Mladića, slučaju Šarić, ekonomiji.

ALO - Pod naslovom "Osmaci silovali drugaricu tri meseca!!!", o tome da su četrnaestogodišnju devojčicu silovali vršnjaci u blizini jedne škole u beogradskom neselju Rakovica. "Pokradene pare za hram Svetog Save!", o prebacivanju na privatne račune para namenjenih za izgradnju hrama.

BLIC - O utaji poreza u Srbiji u tekstu "Fantomske firme za deset dana ukradu milione i nestanu". O istrazi o pljevaljskom biznismenu Darku Šariću pod naslovom "Šarić vodio pola klana na letovanje". O najavljenim poskupljenjima u Srbiji u tekstu "Ulje poskupljuje od 1. marta, hleb i mleko po starom".

VEČERNJE NOVOSTI - O sunovratu srpske valute ministar ekonomije Mlađan Dinkić: "Dinar opasno klizi!", a guverner Narodne banke Radovan Jelašić: "NBS ne prima savete". O zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju u tekstu "Ček prati platu". O pretresu kuće haškog optuženika Ratka Mladića u tekstu "Zarobili 14.000 evra". O pretnjama policiji pod naslovom "Šarićev gang preti ubistvima".

DANAS - O akciji pretresa kuće haškog optuženika Ratka Mladića u tekstu "Od Mladićevog sina oduzeto 12.000 evra". O najavi susreta hrvatskog predsednika Ive Josipovića sa srpskim kolegom Borisom Tadićem pod naslovom "Josipović spreman za susret sa Tadićem".

KURIR - "Mafija obara dinar", piše list. "Crkvenim parama izgradio vilu sa bazenom!", o Predragu Subotičkom, uhapšenom zbog malverzacija sa novcem za obnovu verskih objekata na Kosovu. "Pedijatar silovao više do 100 dece!", o zločinu u Americi.

POLITIKA - O aferi vezanoj za Srpsku pravoslavnu crkvu u tekstu "Crkvene finansije strogo čuvana tajna". O dogovoru Srbije i Međunarodnog monetarnog fonda pod naslovom "MMF demantuje ministre".

PREŠ - "U Mladićevom 'šteku' našli 78.850 franaka!", o potrazi za haškim optuženikom Ratkom Mladićem. "Evro ide na 105"!", piše list.

PRIVREDNI PREGLED - "Srbija i MMF dogovorili reviziju", o poseti predstavnika Misije MMF-a Srbiji. "Zaštita radnika ili podrška Vladi?", o dogovoru predstavnika Saveza samostalnih sindikata Srbije i poslovnog kluba "Privrednik".

Pogledajte još