Američka i britanska premijera na Festu

BEOGRAD, 24. februar 2010. (Beta) - Filmovi "Akvarijum" britanske rediteljke Andree Arnold i "Braća" američkog režisera DŽima Šeridana, premijerno će biti prikazani u sredu uveče u Sava centru, u okviru programa "Horizonti" 38. FEST-a.

Film "Akvarijum", koji će u Velikoj sali Sava centra biti prikazan od 19 časova, je priča o petnaestogodišnjoj hirovitoj devojčici Miji, koja jedini izlaz iz svakodnevnih životnih problema nalazi u plesu do ekstaze, uvek sama sa slušalicama u ušima. Problematičnu Miju izbacuju iz škole, a prijatelji je odbacuju. Jednog dana njena majka dovodi kući misterioznog stranca, koji obećava da će sve promeniti i uneti ljubav u njihove živote.

Film "Akvarijum" je osvojio Nagradu žirija na Festivalu u Kanu 2009. godine, a Majkl Fasbender je dobio Zlatnu plaketu za najbolju sporednu ulogu. Film je prikazan i na festivalima u Torontu, Čikagu, Edinburgu i Motobunu, a u filmu igraju Keti DŽarvis, Kerston Vareng i Majkl Fasender.

Film "Braća" počinje nestankom marinca Sema tokom vojne akcije, a nakon toga njegov brat Tomi brine o njegovoj ženi i deci. Tomi i Semova žena se sve više zbližavaju i između njih se razvija privlačnost. Ispostavlja se da Sem nije poginuo i on se vraća kući, a tada porodicom ovlada osećaj napetosti. Sem postaje povučen i uznemiren i počinje da sumnja u brata i ženu.

Film, u kome glavne uloge tumače Natali Portman, DŽejk DŽilenhal i Tobi Megvajer, je prikazan na festivalu Trajbeka 2009. godine, a biće prikazan večeras u Sava centru od 22 sata.

Pogledajte još