Štićenica Anga Lija ponovo u kineskim bioskopima

HONKONG, 24. februara 2010. (Beta-AP) - Kineska glumica Tang Vej vratiće se na bioskopska platna u rodnoj zemlji, tri godine nakon što je njeno pojavljivanje zabranjeno zbog politički osetljive uloge u špijunskom trileru Anga Lija "Požuda, oprez".

Njena nova ljubavna filmska priča, hongkonški film "C r o s s i n g H e n n e s s y", dobila je dozvolu kineskih cenzora, kazao je marketinški ekspert Vei Čan iz hongkonške produkcijske kuće Edko films. Kada ju je Ang Li odabrao među 10.000 kandidata za film "Požuda, oprez" iz 2007, Tang Vej u karijeri je imala ulogu u jednoj TV seriji. Zahvaljujući Lijevom filmu je preko noći postala slavna. U tom filmu igrala je kinesku studentkinju i aktivistkinju koja zavodi špijuna i saveznika Japanaca u Šangaju posle Drugog svetskog rata kako bi utrla put za njegovo ubistvo.

Ta tema donela joj je probleme u rodnoj zemlji, u kojoj su japanska invazija tokom Drugog svetskog rata i zločini koje je počinila japanska vojska još osetljive teme. Kako bi stvar bila gora, lik koji Tang Vaj igra u Lijevom filmu zaljubljuje se u špijuna i u poslednjem trenutku mu odaje detalje o zaveri za njegovo ubistvo. Film "Požuda, oprez" stigao je u kineske bioskope, ali uz izbacivanje politički nekorektnih scena i scena seksa. Kineski cenzori zabranili su televizijskim stanicama da smeju da prikazuju priloge i reklame sa Tang Vej. "C r o s s i n g H e n n e s y" je njen prvi film of tada.

Pogledajte još