Otkriven nov način prevare na internetu

BEOGRAD, 24. februara 2010. (Beta) - Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih iz Kragujevca koji su nelegalno stekli više od pola miliona evra neovlašćenim organizovanjem igara na sreću na internetu i pranjem novca, saopštio je MUP.

Policija navodi da je to prvi put da je u Srbiji otkriven nov način neovlašćenog organizovanja igara na sreću putem interneta.

Osumnjičeni Đorđe Đ. (35) i Dušan J. (35) su od 1. marta 2005. godine registrovali internet domene www.kladionicar.com i www.freebetting.net, na čijim stranicama su omogućili on lajn klađenje na fudbalskim, košarkaškim, teniskim i NFL mečevima, iako nisu posedovali odobrenje za organizovanje igara na sreću.

Kladioničari su, preko linkova na tim sajtovima, otvarali naloge na raznim internet kladionicama, a nakon toga platnim karticama uplaćivali depozit za klađanje. Osumnjičeni su tako pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 55 miliona dinara, odnosno 550.000 evra, a taj novac primili su na svoje lične račune otvorene kod više banaka u Srbiji, a sa računa nekoliko "of šor" kompanija i nekih od najpoznatijih svetskih kladionica.

Pogledajte još