Srbija vodeća u regionu u borbi protiv kriminala

BEOGRAD, 24. februara 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da zemlje u regionu ne učestvuju istim intenzitetom u borbi protiv organizovanog kriminala i istakao da srpske snage bezbednosti sarađuju sa britanskim i američkim partnerima.

"Srbija je sasvim sigurno vodeća zemlja u borbi protiv organizovanog kriminala u regionu", rekao je Tadić u intervjuu za nedeljnik Vreme i istakao da Srbija ni po koju cenu neće odustati od sistemske borbe protiv organizovanog kriminala.

On je izrazio nadu da će se i u drugim zemljama u regionu popraviti stvari po tom pitanju u narednom periodu, a da se slučaj zaplene velike količine narkotika sprovodi u saradnji sa britanskim i američkim partnerima i da se dominantno vodi u Latinskoj Americi.

Tadić je istakao da je organizovani kriminal koji pogađa Srbiju globalno povezan zbog čega se sarađuje sa međunarodnim obaveštajnim institucijama i da u toj borbi ne ucestvuju istim intenzitetom i sve zemlje u regionu, ali je naveo i da službe u regionu nisu bile mnogo upućene u akciju zaplene velike količine droge.

Puštanje izvesnih osoba u Crnoj Gori, nakon privođenja u policiju, zato što Srbija nije poslala dokaze iz istrage vezane za njihovu povezanost sa balkanskim narko-kartelom, Tadić je ocenio kao "ponašanje koje ovog trenutka niko ne može da razume" i izrazio nadu da će se ono u najskorije vreme izmeniti i da će saradnja biti uspostavljena.

Pogledajte još