Bez potcenjivanja Marusija

BEOGRAD, 24. februara 2010. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je u sredu da mu se ne sviđa što deo javnosti smatra da će Partizan lako pobediti u utakmici sa grčkim Marusijem, jer se radi o ozbiljnoj ekipi, sličnoj "crno-belima".

"Nekako se olako podrazumeva da ćemo dobiti Marusi. U pitanju je ozbiljan protivnik, koji nema veliki budžet i pomalo liči na Partizan. Imaju snažan kolektiv i odličnog trenera. Napravili su do sada dosta iznenađenja, igraju usku odbranu i biće nam veoma teško", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Strateg "crno-belih" kazao je da je ekipa već zaboravila na osvajanje Kupa Radivoja Koraća prošlog vikenda u Nišu. "Osvajanje kupa smo već odavno smestili među uspomene. Utakmica koja sledi sa Marusijem je najvažnija u dosadašnjem toku sezone. Veoma sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima ekipe, ali nas upravo oni dodatno obavezuju", naveo je on. Vujošević je dodao i da očekuje veliku i korektnu podršku navijača sa tribina.

U prvoj utakmici ove dve ekipe koja je odigrana u Atini, Marusi je pobedio sa 57:49. Utakmica četvrtog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige između Partizana i Marusija igra se u četvrtak u hali Pionir od 20.45. Obe ekipe su do sada zabeležile po dve pobede i jedan poraz.

Pogledajte još