SVAKOG DESETOG SRBINA BIJE ŽENA: I muževi su žrtve porodičnog nasilja, ali se to sakriva?!

Porodično nasilje nad muškarcima nije mit u Srbiji. Tačno je da su žene u 90 odsto slučajeva žrtve partnera, ali one i te kako umeju da budu i nasilnici, pišu "Novosti".

Kod ove vrste rodnog nasilja dodatni je problem to što je muškarce sramota da prijave maltretiranje. Upravo zbog toga, kažu istraživači ne postoji prava slika o ovom ozbiljnom društvenom problemu.

Da žene, bez zazora, takođe uzimaju pravdu i batinu u svoje ruke, pokazuje i podatak da su u Srbiji za svega tri dana tri žene uhapšene jer su prethodno pretukle partnere.

Zbog sumnje da je u svojoj kući u sokobanjskom selu Vrmdža pretukla nevenčanog supruga D. S. (49) i nanele mu lakše povrede, policija je prekjuče privela i odredila pritvor do 48 sati njegovoj nevenčanoj supruzi Z. M. (44) zbog nasilja u porodici.

Naime, on je dobio batine jer je zaključao vrata kuće dok je spavao, a ključ ostavio u bravi, zbog čega Z. M. nije mogla da uđe u dom. Besna, ona je uspela da probudi nevenčanog supruga lupajući na vrata.

Svom snagom ga je ošamarila, nesrećni čovek jedva je uspeo da se otrgne i pobegne u dvorište, a onda na ulicu, gde ga je spasila policija.

U četvrtak je policija u Aranđelovcu uhapsila Jovanu S. koja je nanela teške telesne povrede suprugu Milošu S, inače kamiondžiji, kojeg je uhvatila u prevari s dečkom.

O slučaju iz okoline Bora, gde je razotkrivena i potom  privedena nadležnim organima N. B. (73), letos je brujala cela Srbija. Ona je prijavila svog slabo pokretnog supruga za nasilje u porodici, ali kako je kasnije utvrđeno, to je uradila da bi sa svojim prijateljima iz jednog penzionerskog udruženja mogla da ode na more.

Po njenom povratku s mora, muž je nju prijavio za zlostavljanje i podneo zahtev za razvod braka, u kome se ovaj par nalazi gotovo 40 godina.

Izvor: Telegraf.rs/Večernje novosti

Pogledajte još