Srđan Marjanović ispevao odu Jugoslaviji

BEOGRAD, 25. februara 2010. (Beta) - Pop rok kantautor Srđan Marjanović 8. marta u Domu omladine Beograda koncertno će promovisati novi dvostruki CD "Poslednji album", na kome je pesmu "Bivša" posvetio Jugoslaviji.

"To je oda Jugoslaviji. Najlepši deo mog života je prošao u toj zemlji. Meni je sve bilo mnogo lepo i mnogo sam voleo tu zemlji. Deo mog srca je ostao u Jugoslaviji. Bio sam strašno nesretan kad se raspala. Nisam mogao da verujem da će se to dogoditi", rekao je Marjanović agenciji Beta.

Beogradski muzičar kaže da ga politika nikad nije zanimala i da je u "Bivšoj", naizgled u formi ljubavne pesme prema ženi, samo pokušao reći šta oseća prema Jugoslaviji. Smatra da na području bivše države "80 odsto ljudi oseća isto".

Kao jedno od najdražih iskustava u karijeri, Marjanović pominje turneju "Četvorica za mir" sredinom sedamdesetih kada je u hipi duhu krstario Jugoslavijom sa kolegama Domiceljom, Dragom Mlinarecom i Ivicom Perclom (1945-2007).

"Imam plan da ponovo aktiviram 'Četvoricu za mir'. Tomaž je za, umesto Percla ideja je dovesti Jadranku Stojaković, koja je moja velika prijateljica i zajedno je sa mnom pobedila u Subotici, znamo se 100 godina. Radiću iz petih žila da ih sve spojim", najavljuje Marjanović.

Pogledajte još