Gudurić izručen Hrvatskoj

SARAJEVO, 26. februara 2010. (Beta) - Granična policija BiH potvrdila je da je Bojan Gudurić, optužen za učestvovanje u ubistvu suvlasnika zagrebačkog lista Nacional Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića, izručen jutros Hrvatskoj na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu.

Ekstradicija Bojana Gudurića iz BiH u Hrvatsku obavljena je po prethodnom dogovoru nadležnih sluzbi Interpola Sarajevo i Interpola Zagreb. Ministar pravde BiH Bariša Čolak, pre dva dana je doneo odluku da Gudurić bude izručen Hrvatskoj.

I Hrvatska i Srbija podnele su zahtev vlastima BiH da im izruče Bojana Gudurića. Hrvatska je za njim raspisala potjernicu zbog ubistva, a Srbija zbog izvršenja zatvorske kazne od četiri godine, zbog više izvršenih krivičnih dela.

BiH je odlučila da Gudurić bude izručen Hrvatskoj prema proceni težine krivičnih dela zbog kojih su dve države i raspisale međunarodne poternice. Bojan Gudurić je od oktobra 2008. godine bio u bekstvu, a u februaru ove godine se predao policiji u Banjaluci. Gudurić je državljanin Republike Srbije, rođen 25. juna 1981. u Novom Sadu.

Pogledajte još