Održan tradicionalni godišnji skup NALED-a

Ministarka je na tradicionalnom godišnjem skupu NALED-a u Beogradu rekla da Vlada Srbije i Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj zajedno rade na suzbijanju sive ekonomije, reformi katastra, poziciji Srbije na "Duing biznis" listi, elektronskim dozvolama.

- NALED je jedan od naših najvažnijih partnera i sve reforme koje sprovodimo radili smo, radimo i radićemo zajedno sa vama. I danas, kad sam razgovarala sa Misijom MMF-a, zaključili smo da smo sve dobro što smo uradili u prethodne dve godine, uradili zajedno sa NALED-om - izjavila je Zorana Mihajlović, prenelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navela je da je posebno ponosna na činjenicu da je udeo građevinske industrije u BDP-u od početka reforme građevinskih dozvola porastao za skoro dva odsto.

- Kad smo započeli sa reformama, udeo građevinske industrije u bruto društvenom proizvodu bio je 4,3 odsto. Danas, dve godine kasnije, on je 6,2 odsto. To je rezultat našeg zajedničkog rada i slika naše zemlje koja ide napred - rekla je ministarka.

Govoreći o saradnji sa NALED-om u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", Mihajlovićeva je ocenila da se na taj način čuva srpsko kulturno nasleđe, ali i pomaže ženama sa sela da se ekonomski osnaže.

- Ponosna sam i srećna što pomažemo ženama na selu da se zaposle. Sve što one izrade sa ponosom poklanjam svetskim liderima - rekla je ministarka dodajući da je Srbija zemlja koja se razvija i koja ima u planu da bude na vrhu svih svetskih lista po svom napretku.

Izvor: Beta
Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još