Digital 2017 - poslušajte govor ministra Branka Ružića na otvaranju konferencije

Konferenciju su otvorili Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja i Branko Ružić, ministar državne upravne i lokalne samouprave.

Na otvaranju su govorili i Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, i ambasadorke Indije Nj. E. Narinder Čauhan i Izraela Nj. E. Alona Fišer-Kam.

Vaša upornost da požurimo sa modernizacijom je uporna i hvala vam na tome. Danas želimo brzu i efikasnu upravu za građane Srbije. Želimo javnu upravu koja brzo pruža usluge, da pratimo trendove. Postavili smo osnove koje omogućavaju unapređenje uprave. U periodu od godinu dana pustili smo u rad nekoliko elektronskih usluga. Posebno bih istakao eZUP zahvaljujući kojem je država od 1. juna ove godine uštedela 15.000 dokumenata. eZUP omogućava državnim službenicima da pristupe do 14 različitih dokumenata koji su im potrebni za postupanje, poput izvoda, uverenja i različitih potvrda. Osnovana je kancelarija za IT koja direktno odgovara premijerki. Nakon današnjeg dana se nadam  da ću dobiti što veći broj  sugestija koje će se ove jeseni voditi u raspravi i  razmatrati u parlamentu”, rekao je ministar Ružić.

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Pogledajte još