Obeležena godišnjica otmice u mestu Štrpci

PRIJEPOLJE, 27. februara 2010. (Beta) - Predsednik opštine Prijepolje Dragoljub Zindović primio je u subotu članove porodica devet Prijepoljaca koji su sa još jedanaest građana pre 17 godina oteti iz voza u stanici Štrpci i kasnije likvidirani u okolini Višegrada.

Zindović je porodicama obećao da će lokalna samouprava podržati njihove zahteve državnim organima da se sazna puna istina o tom događaju i da se nalogodavci i pocinioci zločina u Strpcima privedu pravdi.

Godišnjica otmice u Strpcima u Prijepolju je obeležena komemorativnom akademijom koju je organizovala Islamska zajednica u Srbiji na kojoj je govorio i Amor Mašović, predsednik Državne komisije Bosne i Hercegovine za traženje nestalih lica.

Mašović je rekao da je od 27.734 nestalih u Bosni i ovom delu Srbije do sada pronađena 21 hiljada, a identifikovano više od 17.000 nestalih.

"Među nestalima sa područja Bosne i Hercegovine i ovog dela Srbije 88 procenata čine Bošnjaci, odnosno Muslimani Bosne i Sandžaka, oko 8,8 procenata su bosanski Srbi, 2,8 procenata Hrvati i 0,4 procenta oni koji su se izjašnjavali nekom drugom etničkom pripadnošću", rekao je Mašović.

Pogledajte još