Đoković odbranio titulu u Dubaiju

BEOGRAD, 28. februara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Dubaiju pošto je pobedio 15. igrača sveta Miahila Južnog iz Rusije sa 2:1 u setovima (7:5, 5:7, 6:3) i tako prvi put u karijeri odbranio trofej na jednom turniru.

Đoković je tako prvi put u karijeri odbranio trofej na jednom turniru.

Finalni meč počeo je u subotu, ali su organizatori zbog jake kiše morali da prekinu duel.

Đoković je prvi set dobio sa 7:5, a u drugom je vodio sa 2:0 i 30:15, kada su organizatori prekinuli meč.

Prvi set obeležili su brejkovi, a bolje se snašao Đoković koji je u 12. gemu po treći put oduzeo servis protivniku i rešio ovaj deo meča u svoju korist.

Srpski teniser je na početku današnjeg meča u drugom setu, osvojio preostala dva poena trećeg gema i poveo sa 3:0.

Međutim, ruski teniser je zaigrao bolje, osvojio tri uzastopna gema, uz brejk u petom, i izjednačio na 3:3. Nakon toga, teniseri nikako nisu uspeli da sačuvaju svoje servise, ali se Južni, ipak, bolje snašao. Poslednja dva gema osvojio je bez izgubljenog poena i izjednačio u meču na 1:1.

Đoković je dobro počeo treći set, poveo je sa 3:0 i kada se činilo da će lako privesti meč kraju, Južni je nanizao tri gema i izjednačio.

U sedmom gemu Južni u nekoliko navrata nije iskoristio brejk šanse i Đoković je poveo sa 4:3, a zatim napravio brejk i stekao prednost od dva gema.

Drugi teniser sveta je zatim sačuvao svoj servis i osvojio 17. titulu u karijeri.

Nagradni fond Turnira u Dubaiju je 1.619.500 evra, od čega pobedniku pripada 383.000 evra i 500 ATP bodova, a poraženom 180.000 evra i 300 bodova.

"Ove nedelje nisam igrao najbolje što znam. Mučio sam se tokom turnira, a jedino sam se juče dobro osećao na terenu. Poveo sam sa 1:0 u setovima i 2:0 u drugom setu, ali tada je meč prekinut zbog kiše", rekao je Đoković posle meča.

"Danas sam se ponovo mučio, a Mihail je počeo dobro da igra. Znao sam da je važno da sačuvam svoj servis u trećem setu, pri rezultatu 3:3, jer je on imao dve brejk lopte", dodao je drugi teniser sveta.

Đoković je rekao da je srećan što je uspeo da odbrani trofej i poručio da će sledeće godine pokušati da ponovi uspeh.

"Teško je zaspati kada vam adrenalin juri u krvi. Srećan sam što sam uspeo da odbranim titulu, sigurno ću se sledeće godine vratiti", poručio je Đoković.

Pogledajte još