Vojvodina osvojila Kup Srbije

BEOGRAD, 28. februara 2010. (Beta) - Odbojkaši Vojovodine osvojili su u Novom Sadu Kup Srbije, pošto su saladali Radnički iz Kragujevca sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:19).

Trener odbojkaša Vojvodine Nikola Salatić izjavio je da se njegova ekipa nadala da može da iznenadi Crvenu zvezdu i Radnički iz Kragujevca i da osvoji Kup Srbije i da mu je drago što je uspela u tome.

Vojvodina je u Novom Sadu pobedila Radnički iz Kragujevca sa 3:0 (25:23, 25:16, 25:19) i osvojila trofej, a juče u polufinalu savladala je Crvenu zvezdu sa 3:1.

"Mi smo se nadali da možemo da iznenadimo Crvenu zvezdu i Radnički i u tome smo uspeli. Pobedili smo kolektivnim duhom i energijom mladih i igrača i onih koji su već osvajali trofeje", rekao je Salatić posle meča.

On je dodao da je napravljena jedna "kompaktna ekipa" koja je pružila jako dobru igru i da je rezultat toga bio osvajanje Kupa.

Trener Radničkog iz Kragujevca Slobodan Kovač ocenio je da njegova ekipa nije dobro ušla u meč.

"Nismo dobro krenuli. Taj prijem nas je skupo koštao. Posle prvog seta nismo se vratili u igru. Kup je takvo takmičenje gde odlučuje jedna utakmica. Nismo bili dovoljno jaki ni na terenu, ni van njega, pa je Vojvodina potpuno zasluženo pobedila", rekao je Kovač.

Selektor reprezentacije Srbije Igor Kolaković naglasio je da je organizacija finala Kupa Srbije bila veoma dobra.

"Videli smo večeras jedan kvalitetan meč. Vojvodina je bila odlucna i juče i danas u želji da osvoji trofej. Mislim da mogu da budu ponosni kako su došli do trofeja", rekao je Kolaković. 

Ovo je bio 45. državni kup, a Vojvodina je stigla do 12. trofeja u ovom takmičenju.

Pogledajte još