Novo ime na spisku vozača za trku u Sloveniji

NOVI PAZAR, 1. marta 2010. (Beta) - Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić odredio je osmoricu vozača za "Trofej slovenačke zajednice", a među pozvanima se našao i debitant Dejan Marić. 

Posle mini kampa u Mataruškoj banji i tri kontrolna treninga Čubrić je sastavio ekipu na kojoj se nalaze Esad Hasanović, Žolt Der, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica (Partizan), Dragan Spasić, Dejan Marić (Železničara MBN), Predrag Prokić (Radnički) i Marko Stanković (Metalac).

"Prvi adut je Hasanović, koji je u dobroj formi i prošle godine je u Trstu bio drugi. Žolt Der nije bio u kampu zbog nazeba, ali je kao iskusan vozač dobio poverenje. Mladi Marić je ostavio odličan utisak tokom kompletnih priprema", rekao je Čubrić.

Selektor je ocenio da je reprezentacija spoj mladosti i iskustva, sa četvoricom seniora i četvoricom vozača do 23 godine.

Reprezentaciji će se kasnije priključiti Ivan Stević, koji je zbog lakše povrede kolena preskočio kamp, kao i još nekolicina kandidata za državni tim.

Planirano je da reprezentacija Srbije, 14. marta, nastupi i na "Trofeju Poreč", a zatim sledi trka "Istarsko proleće", od 18. do 21. marta.

Pogledajte još