SPREČITE BOLESTI: Evo šta sve morate uraditi posle seksa

Vaša vagina nakon snošaja vrlo je osetljiva, a na vama je da se pobrinete i sprečite razvoj bilo kakvih gljivica i bakterija koje bi se mogle stvoriti.

Ovako biste se trebali pobrinuti za svoje polno zdravlje nakon seksa:

1. Urinirajte

Uriniranje neće sprečiti trudnoću, ali može isprati površinski sloj Ešerihije koli. Ako ne morate u toalet odmah nakon odnosa, pričekajte koliko treba, ali nemojte odlagati odlazak.

2. Obrišite se mokrim peškirom

Tapkajte osetljivo područje u smeru prema analnom otvoru, nikad prema napred. Ustima i prstima u vaginu se može preneti znatan broj bakterija, a tu je i, ako ste ga koristili, lubrikant. Obrišite sve ostatke kako biste se mogli opustiti.

3. Pijte vodu

Za vreme seksa se znojimo, ubrzava nam se rad srca i sagorevamo kalorije. Slično se događa kada vežbamo pa je zato normalno da potrošenu tečnost nadoknadimo novom.

4. Pijte probiotike

Probiotici su vam potrebni kako bi se zadržala ravnoteža dobrih bakterija u telu, koje su potrebne vašoj vagini kako bi se borila protiv nastanka gljivica i loših bakterija. Ako vam je pri ruci, počastite se jogurtom.

5. Spavajte goli

Dajte vagini da diše. Nekvalitetne tkanine guše kožu i podstiču stvaranje gljivičnih infekcija. Ako ne možete zamisliti da spavate goli, pobrinite se da oblačite pidžame kvalitetnih materijala ili spavaćice.

Izvor: Kurir.rs/aura.ba

Pogledajte još