Panel o magazinskim licencama na Weekend Media Festival u Rovinju

0

U okviru Weekend Media Festivala u Rovinju održan je panel o magazinskim liencama koji je privukao izuzetnu pažnju posetilaca.

U panelu „Svetsko a naše“ koji se bavio magazinskim licencama na tržištu regiona učestovali su – kao moderator Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Duška Jovanić, urednica srpskog izdanja magazina „Elle“, Dušan Lukič, business media direktor Adria Media Ljubljana, Jelena Joksimović, glavna urednica magazina „Ljepota i zdravlje“ iz Bosne i Hercegovine i Damjana Domanovac, glavna urednica magazina „Place2Go“ iz Zagreba.

Na početku panela Robert Čoban je u prezentaciji izneo podatke o svim licencnim magazinima koji su se u proteklih 15 godina pokretali i gasili na tržištu Srbije. Tokom diskusije čule su se i zanimljive teze poput one da u Slovenci izgleda postali „macho“ a Srbi „fancy“ muškarci pošto se u Sloveniji uglasio magazin „Mens Healts“ a opstao „Playboy“ dok se u Srbiji dogodilo obrnuto.

Duška Jovanić je iznela svoja iskustva u uređivanju magazina „Glorija“ u Srbiji, kao i to kako je bilo raditi srpski „Playboy“ kao druga ženska urednica ovog magazina na svetu i konačno francuski licencni magazin „Elle“.

Dušan Lukič je otkrio kako izgleda medijska scena u Sloveniji, Jelena Joksimović se potrudila da objasni prilično komplikovanu medijsku i celokupnu situaciju u Bosni i Hercegovini dok je Damjana Domanovac govorila o svom magazinu čiju su licencu oni prodali u nekim drugim državama.

 

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.