Panel o magazinskim licencama na Weekend Media Festival u Rovinju

U panelu "Svetsko a naše" koji se bavio magazinskim licencama na tržištu regiona učestovali su - kao moderator Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Duška Jovanić, urednica srpskog izdanja magazina "Elle", Dušan Lukič, business media direktor Adria Media Ljubljana, Jelena Joksimović, glavna urednica magazina "Ljepota i zdravlje" iz Bosne i Hercegovine i Damjana Domanovac, glavna urednica magazina "Place2Go" iz Zagreba.

Na početku panela Robert Čoban je u prezentaciji izneo podatke o svim licencnim magazinima koji su se u proteklih 15 godina pokretali i gasili na tržištu Srbije. Tokom diskusije čule su se i zanimljive teze poput one da u Slovenci izgleda postali "macho" a Srbi "fancy" muškarci pošto se u Sloveniji uglasio magazin "Mens Healts" a opstao "Playboy" dok se u Srbiji dogodilo obrnuto.

Duška Jovanić je iznela svoja iskustva u uređivanju magazina "Glorija" u Srbiji, kao i to kako je bilo raditi srpski "Playboy" kao druga ženska urednica ovog magazina na svetu i konačno francuski licencni magazin "Elle".

Dušan Lukič je otkrio kako izgleda medijska scena u Sloveniji, Jelena Joksimović se potrudila da objasni prilično komplikovanu medijsku i celokupnu situaciju u Bosni i Hercegovini dok je Damjana Domanovac govorila o svom magazinu čiju su licencu oni prodali u nekim drugim državama.

 

Pogledajte još