Zidan progovorio o udaranju Materacija

BEOGRAD, 1. marta 2010. (Beta) - Bivši fudbaler reprezentacije Francuske Zinedin Zidan istakao je da se nikada neće izviniti štoperu Italije Marku Materaciju što ga je udario u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

"Izvinjavam se fudbalu, navijačima, saigračima. Njih sam i zamolio da mi oproste odmah posle te utakmice. Ali njemu... Nikad, nikad... Radije bih umro", kazao je 37-godišnji Zidan za današnje izdanje španskog dnevnika Pais.

Zidan je konačno i objavio kako ga je Materaci isprovocirao rekavši da mu je Italijan vređao majku, koja je u to vreme bila bolesna.

"Na terenu se dešavaju neke stvari. Meni se to dešavalo mnogo puta. Ali to nisam mogao da podnesem. Znam da nema opravdanja, ali majka mi je bila bolesna. Bila je u bolnici... Uvredili su je više puta i nisam reagovao. I onda se to dogodilo", prisetio se Zidan.

"Ali da mu se izvinim? Ne. Da je to neki pristojan, dobar momak, poput Kake, čak bih i učinio to, izvinio bih se. Ali njemu (Materaciju) ne, nikad", dodao je Zidan, koji je Materacija udario glavom u grudi posle čega je isključen, a Italija osvojila titulu prvaka sveta.

Pogledajte još