Tipsarević trenira, selektor zadovoljan pripremama

BEOGRAD, 1. marta 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević priključio se treninzima nacionalnog tima pred duel sa selekcijom SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

"Krenuli smo punom parom. Teren je fenomenalan, najbolji od kako igram Dejvis kup mečeve kod nas. Ako je ovako dobar već sada, a iz dana u dan će biti bolji, teren će biti savrsen kada meč i počne", kazao je 36. teniser sveta, koji je dva dana odmarao posle prošlonedeljnog učešća na turniru u Dubaiju.

Nastup u Dubaiju još jednom je potvrdio da je Tipsarević majstor za mečeve sa najtežim rivalima, pošto je tamo savladao četvrtog tenisera sveta Britanca Endija Mareja.

 "Pobeda nad Marejom mi je donela veliko samopouzdanje i krivo mi je što to nisam iskoristio i u narednom mecu protiv (Mihaila) Južnog", kazao je 25-godišnji Tisparević, koga novi izazovi očekuju već za vikend, kada će Srbija igrati sa oslabljenom selekcijom SAD.

"Jako dobro poznajem sve Amerikance, oni nisu 'šljakaši', ali nisu za potcenjivanje... Bilo bi idealno da posle prvog dana bude 2:0 za nas, a od Nenada (Zimonjića) se očekuje da nas dovede do pobede", ocenio je Tipsarević.

Amerikanci su u Beograd doputovali bez najboljeg igrača Endija Rodika. SAD će zato u singlu predstavljati 20. teniser sveta Džon Ajzner i Sem Kveri, 22. igrač na ATP listi. Dubl će igrati braća Bob i Majk Brajan, trenutno najbolji tandem sveta.

"Kveri je na šljaci nezgodniji igrač od Ajznera o čemu svedoči i četvrtfinale Monte Karla koje je igrao pre par godina", ocenio je Tipsarević i dodao da će srpski igrači od sutra vežbati i dubl u kome će najveći pritisak biti na Nenadu Zimonjiću.

"Na njemu je ogroman pritisak, ali Zimonjić se uvek ponašao kao pravi šampion, što zaista i jeste. Pokazao je kako se bori u nacionalnom dresu, uvek je nosio svoju zemlju na krilima do pobede, verujem da će tako biti i ovoga puta", naglasio je Tipsarević.

Selektor Srbije Bogdan Obradović kazao je da je zadovoljan početkom priprema za duel sa SAD i dodao da ga posebno raduje što su svi u odlicncoj formi. Pre svih drugi teniser sveta Novak Đoković, koji je osvojio turnir u Dubaiju.

"Novak će nam se priključiti danas i odmah krenuti sa treningom. Svi su u sjajnoj formi, zdravi, što je najvažnije. Veoma smo zadovoljni terenom, atmosfera je izuzetna, šampionska i očekujemo da tako i nastavimo. Od sutra smo svi na okupu, ne razdvajamo se do kraja meča, do verujemo pobede nad SAD", istakao je Obradović.

Susret Srbija i SAD igraće se od petka do nedelje u beogradskoj Areni čiji kapacitet iznosi 19.962 gledaoca.

Pogledajte još