Weekend Media Festival u Rovinju okupio rekordnih 5000 posetilaca

Velikim koncertom Nene Belana i Fiumensa završeno je jubilarno izdanje Weekend Media Festivala koji je održan pod pokroviteljstvom Adris grupe. Stara fabrika duvana u Rovinju ove je godine ugostila više od 160 govornika na preko 60 panela. U protekla je tri dana na najvećem događanju medijske i komunikacione industrije u jugoistočnoj Evropi učestvovalo rekordnih 5000 posetilaca.

- Veliku desetogodišnjicu proslavili smo u revijalnom tonu kako i priliči – uz mnoštvo zanimljivih panela, atraktivnih predavača, popratnog sadržaja i odličan muzički program. Siguran sam da ovaj jubilarni Weekend nikoga nije ostavio ravnodušnim i veselimo se planiranju prve godine druge dekade festivala koji okuplja posetioce iz celog regiona - zaključio je Tomo Ricov, direktor festivala.

U tri intenzivna dana ovogodišnji Weekend Media Festival definisao je koji nas ključni trendovi i izazovi očekuju u komunikacijskoj industriji, a govorilo se i o mindfulnessu, promenama u konceptu prevoza, start-upu koji menja globalno obrazovanje, dolasku veštačke inteligencije te kako Google i Facebook dominiraju na tržištu oglašavanja.

- Jubilej je obežilo partnerstvo s nordijskim zemljama, imali smo panele o deset godina PR-a i digitala, a govorilo se i o STEM revoluciji. Takođe, zanimljiva rasprava razvila se na temu novinarstva 21. veka s kojeg je zaključak da je kvalitetan sadržaj prioritet čitatelja bez obzira kojom platformom se služi - kaže Nikola Vrdoljak, direktor programa.

Prvi dan Weekenda obeležilo je predavanje nagrađivanog novinara The Sunday Timesa Jonathana Calverta koji je ispričao kako je izgledalo biti delom istrage koja je dovela do pada najmoćnijih ljudi FIFA-e, a prepuna dvorana bila je na panelu „Od Ramonesa do Rozge“ na kojem je naučnik Boris Jokić govorio o važnosti savremene muzike u obrazovanju.

Burna rasprava razvila se sledećeg dana na panelu „Agrokor naš svagdašnji“ na kojem se razgovaralo o komunikaciji Agrokora u vreme krize sa zaključkom da je sve odrađeno pogrešno. Panel „Sve što ste oduvek želeli znati o komšijama, a niste ih se usudili pitati” bio je jedan od najzabavnijih na ovogodišnjem Weekendu. Učesnici su panel pretvorili u stand up komediju gde se svatko zabavljao na svačiji račun osvrćući se na aktuelnu situaciju na Balkanu uz fantastične primere dobrih i loših strana komšija.

Dodeljena su i priznanja za najbolje digitalne radove u devet SoMo Borac kategorija koji je ove godine imao rekordnih 145 prijava, a čak 55 reklamnih agencija iz regije konkurisalo je na BalCannes reviji. Najbolja agencija 2017. je Grey Ljubljana, a titulu najboljeg projekta odneo je Dear Mr. President, agencije Imago Ogilvy.

Pogledajte još