Zašto zimi izgledamo mnogo starije nego leti?

Verovatno ste već primetili da zimi izgledate mnogo starije nego što to stvarno jeste, a da li ste se ikada pitali zbog čega. Šta ti čini da se osećate i da izgledate tako.

Primetili ste i da vam je lakše da leti izgledate lepo, da vam koža izgleda blistavije i da su vam podočnjaci manji. Stručnjaci vam otkrivaju zbog čega nastaju ove promene tokom zime.

1. Imate podočnjake

Podočnjaci su zimi izraženiji nego leti, i ima ih 82 procenta žena, a leti samo 38 procenta, pokazalo je jedno istraživanje. Manjak vitamina D i K ima negativan efekt na pojavu podočnjaka i nadutih očiju. Zbog toga žene mogu da izgledaju starije i za 4 godine - ispričao je anti-aging stručnjak doktor Mark Binet. Od podočnjaka više pate žene svetlije puti pa je tom području potrebno posvetiti veću pažnju prilikom šminkanja.

2. Kosa vam ne izgleda zdravo

Grejanje, hladnoća, niska vlažnost i statički elektricitet su faktori koji će za vreme hladnih dana vašu kosu učiniti poprilično neprivlačnom. Pokušajte da je hranite prirodnim maskama da bi ste joj povratile sjaj i živost.

3. Tamne boje vam ne čine uslugu

Zimi većina žena nosi nešto tamnije nijanse, uglavnom jer takve boje i prevladavaju, ali i zbog toga što je to siguran izbor. Ali tamne boje poput crne i sive vas ujedno čine i vizuelno starijima, pogotovo u sivom i tmurnom jesenjem i zimskom okruženju. Da biste uneli živost u svoj outfit posegnite za vedrijom bojom šala, statement ogrlicom ili šarenom kapom.

4. Koža vam je isušena

Grejanje malo po malo isušuje vašu kožu. Kako biste je osvežili, dodajte vašim losionima kap ekstra devičanskog maslinovog ulja.

5. Manje vežbate

Teško je vežbati kad neprestano pada kiša, rano pada mrak i kad je hladno. Ali preskakanje vežbanja utiče na vaše kompletno zdravlje i izgled. Osećaćete se lošije, nećete imati snage ni elana, a i lakše ćete se ugojiti. Pronađite prijatelja ili prijateljicu s kojima ćete vežbati ili skinite neku dobru aplikaciju koja će vas motivisati.

6. Uopšteno se osećate staro

Kad je hladno i nema sunca, ne dobijate dovoljno vitamina D pa ni serotonina, hormona sreće. To utiče na sve ljude. Biće zabavno par puta sakriti se pod ćebe i izležavati se čitav dan, ali ako to postane svakodnevica, biće vam dosadno i izgubićete volju za životom.

Opskrbite se voćem i povrćem i nađite sebi aktivnosti koje možete raditi u zatvorenom - ići u bioskop, na predstavu, festival, kurs kuvanja. Izbor je na vama.

Izvor: Espreso.rs /rd.com

Pogledajte još