RUSKI KLASIK SA PRIZVUKOM JAPANA: Čehovljev ,,Galeb“ u nesvakidašnjoj izvedbi japanske pozorišne trupe „A la place

Poslednjeg septembarskog dana pred beogradskom publikom u nesvakidašnjoj izvedbi japanske pozorišne trupe ,,A la place“ zaigraće Čehovljev ,,Galeb“. Ovaj ruski klasik biće izveden na japanskom jeziku 30. septembra u Narodnom pozorištu na sceni Raša Plaović u 20:30, pod pokroviteljstvom kompanije Japan Tobacco International i Ambasade Japana u Srbiji. Gledaocima će biti obezbeđen titl na srpskom jeziku.

Reditelj predstave Cujoši Sugijama, kaže da je glavnu inspiraciju našao u maestralnom poigravanju ljudskim sudbinama, neizvesnosti i okrutnosti ljudske svakodnevice Čehovljevih likova.

- Mnogo mi je drago što imamo mogućnost da Čehovljev pozorišni jezik koristimo kao sredstvo komunikacije na različitim medijanima jer je za nas vrlo važno da se različite ideje i vrednosti prepliću kroz pozorišne aktivnosti. U procesima međusobnog razumevanja različitih naroda može doći do konflikata, ali konflikti se ne mogu prevazići u jednom danu već samo u kontinuitetu. Nadam se da će ova predstava biti divno mesto susreta između publike u Srbiji i japanskog tima. Takođe želim da se zahvalim Ambasadi Japana i kompaniji Japan Tobacco International za njihovu podršku i duboko razumevanje važnosti odigravanja ove predstave - izjavio je Sugijama.

Japanska pozorišna trupa „A la place“ se pre dve godine predstavila domaćoj publici sa ,,Balkanskim špijunom“, Dušana Kovačevića, takođe uz podršku Ambasade Japana u Beogradu i kompanije Japan Tabaco International koji intenzivnom promocijom japanske kulture u Srbiji nastoje dodatno da osnaže preko 130 godina dugo prijateljstvo dve zemlje.

Nakon Beograda, japanska grupa „A la place“ izvešće „Galeba“ u Lazarevcu, Šapcu, Bijeljini i Virovitici.

Pogledajte još