JANIČAR: Sulejman ponovo dolazi u Srbiju

Foto: halitergencresmi/Instagram
0

Halit Ergenč (47), koga je publika u Srbiji zavolela kao sultana Sulejmana u seriji „Sulejman Veličanstveni“, naredne godine snimaće film u našoj zemlji.

Halit Ergenč biće deo filma „Janičar“, koji bi naredne godine trebalo da radi Gaga Antonijević, autor serije „Ubice mog oca“.

Jedna od najpopularnijih turskih glumca biće jedan od producenta i protagonista novog filma reditelja Predraga Gage Antonijevića, čije pripreme bi trebalo da krenu sledeće jeseni. Autor hit serije „Ubice mog oca“ boravio je nedavno u Turskoj, gde se susreo s Ergenčom i kad su se dogovorili o saradnji.

Bio sam njegov gost u Turskoj. Odlučili su da uđu kao koproducenti mog filma „Janičar“. Veoma mu se dopada scenario i igraće ulogu Mehmeta Lovca – otkrio je Antonijević.

Film „Janičar“, koji Antonijević smatra svojim filmskim testamentom, priča je o paši koga šalju nazad da uguši pobunu Srba u mestu u kom je rođen. Ukoliko se kockice budu složile sa Sulejmanom, odnosno Halitom, partner bi trebalo da mu bude holivudski superstar Kristijan Bejl, koji je u braku sa Srpkinjom Sandrom Blažić.

To je veliki i skup projekat koji zahteva značajno glumačko ime, što je Kristijan svakako. Borim se da realizujem taj projekat. On želi da igra u filmu. Zavisi od njegovog slobodnog termina. Bejl je emotivno i kreativno u celoj priči. Scenario za film pišem više od 20 godina. Na neki način je to moj filozofski i politički testament. Tema je rat. U Americi su zainteresovani da rade taj film. Očekujem da ćemo već naredne godine krenuti u pripreme – rekao je Antonijević.

Iz radionice Predraga Gage Antonijevića na jesen stiže serija „Ubice mog oca“, a trenutno snima film o Velikom ratu „Zaspanka za vojnika“.

Halitu Ergenču tokom snimanja serije Beograd nije ostao u lepom sećanju.

Ovo je najteže snimanje na kojem sam dosad radio, ali i na njemu ima komičnih situacija. Uslovi su teški i mnogo se umaramo. Kad smo snimali Sulejmanov pohod na Beograd, slomio sam nogu. Nastavio sam snimanje u gipsu. To je trajalo šest nedelja – rekao je glumac.

Izvor: Kurir
Foto: halitergencresmi/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.