VEĆINA ŽENA IH PRAVI: Greške u šminkanju zbog kojih izgledate i do 15 godina starije

Ako se pametno i umereno koristi, šminka može da vam skine i do 10 godina sa lica.

Ali, činjenica je da većina žena radi upravo obrnuto - nesvesno pravi greške koje ih čine i do 15 godina starijim!

Ovih 10 su najčešće:

Previše pudera

U želji da postignu savršen mat efekat, mnoge žene nanose previše tečnog pudera. Ako još koristite i neodgovarajući nijansu, na kraju ćete istaći svaku boru, izgledaćete starije i neprirodno.

Previše maskare na donjim trepavicama

Ružno je i kada preterate sa nanošenjem maskare na gornjim, ali preterano namazane donje trepavice će vam dodati mnogo godina i istaći bore oko očiju.

Pogrešan karmin

Bez dileme - ruž može da učini čuda za vaš izgled! Ove sezone nosiće se bogate, zasićene boje, ali ne smete da zaboravite - ako su vam usne prirodno ravne i tanke, izbegavajte suviše tamne ruževe, jer će izgledati još tanje i veoma neprivlačno.

Tamne senke na pogrešan način

Kada koristite tamne senke za oči, nikako ne smete da ih stavljate na ceo kapak, jer ovaj potez čini da izgledate dosta starije i umorno. Tamnu senku koristite samo za uglove očiju, a na ostatak kapka nanosite svetlije nijanse.

Ajlajner na donjem kapku

Nanošenje tamnog ajlajnera na donji deo kapka, a naročito na unutrašnju stranu, čini da vam oči izgledaju manje, a vi starije. Mnogo bolji izbor za unutrašnju stranu kapka je bela olovka, jer oči čini vizualno većim, a pogled otvorenijim. Probajte i uverićete se!

Rumenilo na jagodicama

Ovo je sjajno izgledalo dok ste bili mlađi. Kada pređete četrdesetu, ovaj način šminkanja vas čini starijim, pa se fokusirajte na bočne linije lica.

Prenaglašene obrve

Naročito kada su u pitanju veoma tamne boje, prenaglašene obrve i te kako dodaju godine. Lice će vam izgledati starije, i što je još gore - degutantno. Odaberite olovku koja je za nijansu svetlija od vaših prirodnih obrva i ne preterujte sa nanošenjem.

Izbegavanje korektora

Tamni krugovi oko očiju predstavljaju problem mnogim ženama. Kako starimo, podočnjaci postaju naglašeniji, pa korektor postaje jedno od naših glavnih tajnih oružja. Potrebno je da uzmete korektor nekoliko nijansi svetliji od vaše kože i da ga nanesete oko očiju pre sve ostale šminke.

Izbegavanje olovke za usne

Korišćenje olovke za usne je ključno za dobru šminku! Pre nanošenja karmina, pažljivo iscrtajte olovkom okvir oko usana, pa tek onda nanesite karmin. Ništa nije ružnije od razmazanog karmina koji čini da izgledamo starije, a olovka će ga zadržati tačno gde treba.

Debeli sloj pudera u prahu ili kamenu

Puder je odlična kamuflaža za mnoge nesavršenosti na koži, ali samo ako se nanosi u tankom sloju. Debeli sloj pudera, naročito oko očiju, istaći će sve vaše bore i nesavršenosti, a još će učiniti da izgledate i do 15 godina starije!

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pixabay

Pogledajte još