Otvorena humanitarna izložba Boba Živkovića

Izložba će u NLB Galeriji, u Bulevaru Mihajla Pupina 165v na Novom Beogradu biti otvorena do kraja novembra.

- Veliko mi je zadovoljstvo što crtež, kao najstarija umetnička disciplina, i dalje pleni pažnju, posebno u ovo digitalno doba. Verujem da je crtež osnova za sve ostale likovne discipline. Meni su crteži mnogo pomogli, oni nisu samo moja profesija, oni su bili najbolji i najlepši način da se izrazim, da zabavim i da se zabavim, da pobegnem, radujem se, a zahvalan sam što imam priliku da svojim crtežima obradujem i pomognem još nekom - rekao je na otvaranju izložbe Bob Živković.

Predsednik Izvršnog odbora NLB Banke Beograd, Branko Greganović, istakao je da je ova izložbaspoj umetnosti i humanosti.

- Čast mi je i zadovoljstvo što se život NLB Galerije nastavlja izložbom izuzetnog čoveka i sjajnog umetnika Boba Živkovića, koji zauzima jedno od najznačajnijih mesta među ilustratorima iz ovog regiona. Iza Boba su decenije zaista plodnog stvaralaštva, tokom kojih smo imali priliku da uživamo u njegovim ilustracijama punih kreativnosti samo Bobu svojstvenog smisla za humor. Posebno bih istakao da nas raduje to što imamo mogućnost da zajedno sa Bobom pomognemo realizaciju projekta "Svratište za decu ulice" i doprinesemo boljem kvalitetu života svima kojima "Svratište" nudi pomoc i utočište - dodao je Greganović.

Foto: Goran Zlatković

Pogledajte još