Gorenje Gastro Planet: Degustacija specijaliteta iz celog sveta!

Program je počeo promocijom luksuznog dvojezičnog magazina "Hello! Travel: Novi Sad" koji je, u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, izdala kompanija Color Media Communications. O knjizi su govorili: Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, Žikica Milošević, urednik magazina, Borivoj Mirosavljević, fotograf, Sava Damjanov, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i Jovan Matić, frontmen grupe "The Gift".

Zatim je usledilo predstavljanje ambasada. Prvo nam se predstavila ambasada Makedonije, a publika je pozdravila ambasadorka Makedonije, Vera Jovanovska. Zorica Mitrović ispred Makedonskog nacionalnog saveta u Srbiji predstavila nam je program koji je izveo ansambl "Toše Proeski". Nakon toga publika je probala tradicionalne makedonske specijalitete.

Nakon Makedonija, publici se predstavila ambasada Meksika. Publiku su pozdravili ambasador Meksika, Marko Antonio Garsija Blanko i njegova supruga. Zatim je publika uživala u nastupu grupe Talija koja je izvela tradicionalni meksički ples, nakon čega je usledila degustacija meksičke kuhinje i tekile.

Za kraj programa, organizovana je promocija "Novosadskog Winterfesta 2018" koji će održati od 23.11. do 30.12.2017. na Trgu slobode u Novom Sadu. Publika je videla kako je festival izgledao prošle godine i imala priliku da degustira mađarski kurtoš kolač i kuvano vino.

Magazin "Diplomacy & Commerce", Udruženje "Bač u srcu Bačke" i "Petrovaradin medija", u saradnji sa Novosadskim sajmom organizovao je "Gorenje Gastro Planet" na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu 5, 6. i 7. oktobra 2017. godine, u Master centru.

Pogledajte još