PROGRAM PRVOG ETNOLOGY FESTA

0

Etnology Fest održaće se po prvi od 12-15. oktobra u Muzeju nauke i tehnike i Etnografskom muzeju Beograd

Festival je internacionalnog karaktera i predstaviće širok spektar etnom inspiranih tema kroz formu različitih umetničkih formi.

Publici će biti prikazana veza između društva i umetnosti, a u fokusu će biti jedna od zemalja učesnica, ove godine je to Rusija. Specijalni naglasak je stavljen na tradicionalnu umetnost i nematerijlno kulturno nasleđe kao i na njihovu kontinuiranu prisutnost u savremenom društvu kroz modernu umetnost.

U četiri dana posetioci će moći da prisustvuju predavanjima eminentnih kustosa, intersantnim radionicama i originalnim modnim Ethno Couture revijama.

Pravi Etnolgy duh posetioci će moći svakodnevno da osete kroz Etno Bazar koji će prirediti učesnici festivala, u periodu od 14h-18h u Muzeju nauke i tehnike, Skenderbegova 51.

Specijalni gosti Etnology Festa jesu majstori izrade tradicionalnih kostima i nakita iz Saha republike (Jakutija), proslavljeni modni kreator iz Rusije – Slava Zaitsev, Nacionalni ansambl pesama i igara “KOLO”, Etno Mreža i čuvena modna kuća ručno rađenih džempera – Sirogojno.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.